Hozzávalók
-
1 konzerv (400 g-os) gőzben párolt csicseriborsó
-
1 db sárgarépa
-
1 teáskanál szárított petrezselyem
-
1 gerezd fokhagyma
-
4 evőkanál bármilyen liszt
-
ízlés szerint só, bors
-
olívaolaj
Elkészítés
Sárgarépás falafel
#villámgyorsan
Mind a két gyerek szereti a falafelt, ezért gyakran szoktam készíteni, de hogy ne legyen olyan unalmas, mindig kombinálom valamivel. Most a sárgarépára esett a választásom.
Egyik nap, ovi után elmentünk biciklizni. S mivel tudtam, hogy aznap Marcell valószínű, hogy nem fog olyan sokat enni az oviban, mert a menü nem kedvére való, így készültem és a szokásos gyümölcs és kölesgolyó kombináció mellé, készítettem egy adag sárgarépás falafelt, ami mellé uborka karikák is kerültek.
Egyszerű elkészíteni és amíg a sütőben sültek, összepakoltam a táskánkat is.
Tudtad, hogy a honlapon találsz meg egy brokkolis, egy édesburgonyás és egy alap falafel receptet is?
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü #mutimiteszikacsalád #inspirációacsaládimenükitalálásához
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Megjegyzés a recepthez: a fokhagymát fokhagyma granulátumra is cserélheted vagy el is hagyhatod. |
2
Kész
|
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral és vékonyan kend meg olívaolajjal. |
3
Kész
|
A csicseriborsót csepegtesd le, öblítsd át. A sárgarépát egy nagy lyukú reszelő segítségével reszeld le. |
4
Kész
|
Ha van egy jó teljesítményű aprítógéped vagy egy turmixgéped, akkor a hozzávalókat tedd bele és alaposan zúzd össze. Ha nincs, akkor egy villa vagy egy krumplinyomó segítségével alaposan törd össze a csicseriborsót. A fokhagymát egy fokhagyma nyomó segítségével zúzd össze, majd keverd bele a lisztet, a lereszelt sárgarépát, a petrezselyemet, valamint ha használsz a sót és a borsot is. Mert azt is megteheted, hogy a sót és a borsot elhagyod. A babának külön gyúrsz pár darab golyót vagy henger alakú falatkát , s csak a maradék masszát ízesíted ízléseteknek megfelelően sóval és borssal. |
5
Kész
|
Vizes kézzel formázz diónyi nagyságú golyókat és sorakoztasd fel őket a sütőlemezen - jegyezd meg vagy jelöld meg, hogy a gyereknek félre tett só és bors mentes adagból készített golyókat a sütőlemez melyik részére tetted. |