Hozzávalók
-
5 porció fagyasztott spenót
-
1/2 cukkini
-
1 csésze rizottó rizs
-
2 és 1/2 csésze alaplé vagy víz
-
1 kisebb fej vöröshagyma
-
3-4 evőkanál reszelt parmezán
-
1 teáskanál vaj
-
olívaolaj
-
ízlés szerint só, bors
Elkészítés
Dinó Rizottó
avagy készíts spenótos-cukkinis rizottót a kis dino rajongóidnak
Nálunk – a traktorok mellett – még mindig tart a dinó mánia. Egyelőre még nincs hercegnő uralom, de ami késik, nem múlik.
Marcell szerint egyébként Janka is nagyon szereti a dinókat, így a dinó rizottót is. Valóban szereti Marcell dinóit megszerezni, majd jól megrágni és aminek csak lehet neki csapni, de hogy vajon ezért szeretné e a rizottót is? – Hmmm… Szerintem azt inkább az íze miatt kedveli.
Bevallom, én nem igazán rajongom a dinókért. És különösen kényelmetlenül érzem magamat, amikor A dínók enciklopédiáját olvassuk és minden második név láttán kigúvad a szemem , majd összeakad a nyelvem. Még mindig csak a T-rexet ismerem meg. S fogalmam sincs, melyik korban élnek. Pedig már nem egyszer vettem a kezembe ezt a pompás kis olvasmányt.
De a dinó rizottót nagyon szeretem. Biztos a cukkini és a spenót párosa miatt.
Szóval ezt a rizottót bátran ajánlom minden dinó és nem dinó figyelmébe.
Kóstoljátok meg.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A cukkinit egy nagy lyukú reszelő segítségével reszeld le. |
2
Kész
|
Ha egy kicsit áthevült, öntsd rá az első adag forró alaplevet vagy vizet. Mindenképp forró legyen. Amikor a rizs magába szívta az alaplevet/vizet, fokozatosan, folyamatosan kevergetve, adagold hozzá a maradék folyadékot és közben folyamatosan kevergesd. |
3
Kész
|
Ha minden igaz, eddigre már a rizs is megpuhult. tálaláskor szórd meg parmezánnal. |
4
Kész
|
Én mindig szoktam enni hozzá egy adag nagyon egyszrű citromos madársalátát: citrom levét facsarom rá és meglocsolom extraszűz olívaolajjal. |