0 0
Őszibarackos-feta sajtos kuszkusz

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
3-4 db lédús őszibarack
4-5 db szeletelt csirkemellfilé
1/2 csésze kuszkusz
1 csésze víz
2 kávéskanál oregánó
olívaolaj
200 g feta sajt
bors

Őszibarackos-feta sajtos kuszkusz

grillezett csirkemell csíkokkal

  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Őszibarackos-feta sajtos kuszkusz grillezett csirkemell csíkokkal
#villámgyorsan finomat

Könnyű nyári fogás az egész családnak.
Ami még szuper püré kombinációkat is rejt magában a legkisebbeknek, például: őszibarack-kuszkusz; őszibarack-kuszkusz-csirkemell

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A csirkemell szeleteket most nagyon egyszerű módon grill sütőben készítettem el: alapos tisztítás után szárazra töröltem a csirkemell szeleteket, majd enyhén sóztam és borsoztam. A grill sütőt vékonyan kikentem olívaolajjal és készre sütöttem benne a csirkemell szeleteket.

Természetesen a sütőben is elkészítheted őket. Ez esetben a sütőt melegítsd elő 180 °C fokra. A csirkemell szeleteket töröld szárazra, mind a két oldalukat ízlés szerint szórd meg sóval és borssal (A gyereknek szánt adagról el is hagyhatod. Ha pedig pürébe szánod, az ő adagját tedd félre és neki párold puhára). Ezután egy forró serpenyőben, kevés olívaolajon süsd mind a két oldalukat kb. 2-2 percig. Fogj egy hőálló edényt, sorakoztasd fel benne a csirkemell szeleteket és tedd a sütőbe 20 percre sülni. Miután elkészült szeleteld fel.

2
Kész

Közben készítsd el a kuszkuszt. A csésze vizet forrald fel. A kuszkuszt öntsd egy légmentesen lezárható edénybe , csepegtess rá egy kávéskanál olívaolajat, szórd meg szárított vagy friss oregánó levelekkel 8használhastz más zöld fűszert is), majd öntsd fel a vízzel. Alaposan keverd össze. Zárd rá a tetejét és tedd félre. Várd meg, hogy a kuszkusz teljesen megduzzadjon.

3
Kész

Az őszibarackokat hámozd meg és kockázd fel, a feta sajtot morzsold össze.

4
Kész

Tálaláskor mindent keverj össze egy nagy tálban és már ehetitek is.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Nyári krumplis tészta
következő
Paradicsomos-ricottás krumplifőzelék
előző
Nyári krumplis tészta
következő
Paradicsomos-ricottás krumplifőzelék