1 0
Paradicsomos-ricottás krumplifőzelék

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
Főzelék:
750 g burgonya
1 db vöröshagyma
300 ml passzírozott paradicsom
2 púpos evőkanál szarvasi ricotta
400 ml víz
1 evőkanál bármilyen liszt
2 db babérlevél
1 kávéskanál szárított majoránna
ízlés szerint
ízlés szerint bors
Fasírt:
300 g darált hús
3 evőkanál apró szemű zabpehely
1 db tojás
1 gerezd zúzott fokhagyma
20 g reszelt parmezán
ízlés szerint
ízlés szerint bors
olívaolaj

Paradicsomos-ricottás krumplifőzelék

Zabpelyhes fasírttal

  • 3 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Főzelék:

  • Fasírt:

Elkészítés

Megosztás

Paradicsomos-ricottás krumplifőzelék zabpelyhes fasírttal
#villámgyorsanfinomat

Nálunk ez a menü mindig teli találat. Ráadásul a főzelék „pillanatok” alatt elkészül, de a fasírttal sem kell annyit bajlódni, mert a sütőben megsül. Mi nagyon szeretjük a főzelékeket legalább két hetetnte készítek valamilyet. A hagyományos főzelékek mellett mindig igyekszem valami új és kicsit izgalmasabb ízvilágút is készíteni, olyat, amiről tudom, hogy az egész családnak ízleni fog. Nálunk most ez a főzelék az idei nyár slágere.

Kóstoljátok meg ti is.

Hasonló recepteket itt atlálsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

Kezdjük a fasírttal: A sütőt melegítsd elő 180 °C fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral, amit vékonyan kenj meg olívaolajjal.
A darált húst tedd egy nagy tálba add hozzá a fasírt többi hozzávalóját, és az egészet alaposan keverd össze. A masszából formázz diónyi nagyságú golyókat, sorakoztasd fel őket a sütőlemezen, a tetejükre spriccelj még egy kis olívaolajat és mehetnek is a sütőbe sülni. Süsd őket kb. 15-17 percig, majd forgasd át és süsd további 15-17 percig.

2
Kész

Közben készítsd el a főzeléket: a vöröshagymát szeleteld fel és kevés olívaolajon párold üvegesre. Dobd rá a felszeletelt burgonyát, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy épp hogy ellepje. Én kb. 400 ml vízet szoktam rá önteni. Add hozzá a fűszereket: babérlevél, majoránna, só, bors, majd fedő alatt főzd addig, amíg a burgonya meg nem puhul. Közben a passzírozott paradicsomot keverd össze a ricottával és a liszttel. Miután a burgonya megfőtt, öntsd rá. Jól keverd össze. Várd meg, amíg besűrűsödik, rotyog egyet-kettőt és már kész is van.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Őszibarackos-feta sajtos kuszkusz
következő
Kakaós-banános mini palacsinta
előző
Őszibarackos-feta sajtos kuszkusz
következő
Kakaós-banános mini palacsinta