Hozzávalók
-
Főzelék:
-
750 g burgonya
-
1 db vöröshagyma
-
300 ml passzírozott paradicsom
-
2 púpos evőkanál szarvasi ricotta
-
400 ml víz
-
1 evőkanál bármilyen liszt
-
2 db babérlevél
-
1 kávéskanál szárított majoránna
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
Fasírt:
-
300 g darált hús
-
3 evőkanál apró szemű zabpehely
-
1 db tojás
-
1 gerezd zúzott fokhagyma
-
20 g reszelt parmezán
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
olívaolaj
Elkészítés
Paradicsomos-ricottás krumplifőzelék zabpelyhes fasírttal
#villámgyorsanfinomat
Nálunk ez a menü mindig teli találat. Ráadásul a főzelék „pillanatok” alatt elkészül, de a fasírttal sem kell annyit bajlódni, mert a sütőben megsül. Mi nagyon szeretjük a főzelékeket legalább két hetetnte készítek valamilyet. A hagyományos főzelékek mellett mindig igyekszem valami új és kicsit izgalmasabb ízvilágút is készíteni, olyat, amiről tudom, hogy az egész családnak ízleni fog. Nálunk most ez a főzelék az idei nyár slágere.
Kóstoljátok meg ti is.
Hasonló recepteket itt atlálsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Kezdjük a fasírttal: A sütőt melegítsd elő 180 °C fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral, amit vékonyan kenj meg olívaolajjal. |
2
Kész
|
Közben készítsd el a főzeléket: a vöröshagymát szeleteld fel és kevés olívaolajon párold üvegesre. Dobd rá a felszeletelt burgonyát, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy épp hogy ellepje. Én kb. 400 ml vízet szoktam rá önteni. Add hozzá a fűszereket: babérlevél, majoránna, só, bors, majd fedő alatt főzd addig, amíg a burgonya meg nem puhul. Közben a passzírozott paradicsomot keverd össze a ricottával és a liszttel. Miután a burgonya megfőtt, öntsd rá. Jól keverd össze. Várd meg, amíg besűrűsödik, rotyog egyet-kettőt és már kész is van. |