Hozzávalók
-
1 kisebb darab vöröshagyma
-
olívaolaj
-
450 g édesburgonya
-
350 g cukkini
-
2 dl víz
-
400 g paradicsompüré
-
ízlés szerint só, bors
-
ízlés szerint szárított petrezselyem
-
ízlés szerint kurkuma
-
1 csésze rizs
-
2 csésze víz
Elkészítés
Édesburgonyás-cukkini ragu
paradicsomosan, rizzsel tálalva
Egyszerű alapanyagokból készül, nagy adagot is készíthetsz belőle. Laktató és nagyon finom. Az édesburgonya édeskés ízével bolondítja meg.
Mindig kérdezik, hogy mit eszik Janka? A válaszom az, hogy amit mi kisebb módosításokkal.
(Az alapanyagok előkészítésénél pucolj meg az édesburgonyából vagy a cukkiniből többet és azt meg tudod külön is párolni a babának.)
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Az édesburgonyát főzd elő (félpuha legyen). |
2
Kész
|
A vöröshagymát aprítsd fel és kevés olívaolajon párold üvegesre. Dobd rá a felkockázott és lereszelt cukkinit. Aztán add hozzá az előfőzött édesburgonyát. Öntsd rá a paradicsompürét, a vizet és fedő alatt alacsony hőfokon kezd el főzni. 30 percet főzd, vagy addig amíg be nem sűrűsödik. |
3
Kész
|
A rizst főzd meg és tálald a raguval. |
4
Kész
|
A paradicsompüré helyett használhatsz darabolt paradicsomot is. |