Hozzávalók
-
125 g teljes kiőrlésű búzaliszt
-
125 g búza finomliszt
-
125 g reszelt sajt
-
125 g margarin
-
1 kis dobozos fele tejföl
-
6 g sütőpor
-
1 teáskanál só
Elkészítés
Karácsonyi sajtos csillag
Ha esetleg a sok mézeskalács mellett jól esne valami sós, finom puha sütemény is, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a receptet, amit nagymamámtól kaptam, majd egy picit átalakítottam. Nagyon egyszerű elkészíteni. És érdemes belőle már rögtön dupla adagot sütni.
Azért zárójelesen megjegyezném, hogy ez a recept egy másik sütőformával a hétköznapokban is megállja a helyét.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A száraz hozávalókat (lisztek, só, sütőpor) öntsd egy nagy tálba. Add hozzá a reszelt sajt felét, a margarint morzsold bele, végül mehet hozzá a tejföl is. |
2
Kész
|
Gyúrd az egészet egy tömör tésztává. Közben melegítsd elő a sütőt 180 fokra és egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral. |
3
Kész
|
Lisztezett felületen, lisztezett nyújtófával nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra a tésztát. Tetszőleges formával szúrd ki. (Én a formát is egyszer meg szoktam forgatni a lisztben.) |
4
Kész
|
Mehetnek a sütőlemezre. A tetejüket szórd meg a maradék sajttal. |
5
Kész
|
Süsd addig, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz a tetején. Ez körülbelül 20-25 percet vesz igénybe. |