Hozzávalók
-
300 g cékla(ebből 100 g-ot használj fel a baba püréjéhez)
-
250 g darált hús
-
1 db tojás
-
1 kávéskanál szárított zsálya
-
sóízlés szerint
-
borsízlés szerint
-
3 nagyobb db burgonya
-
1/2 marék bébispenót
-
petrezselyemízlés szerint
-
olívaolaj
-
salátalevél
-
natúr görög joghurt
-
150 g kapor
Elkészítés
Céklás húsgolyók spenótos-petrezselymes burgonyával
Szeintem egy szuper kis menü az egész családnak. A céklától egy picit édeskésebb utóíze van a húsnak. A spenót pedig dobb egyet a megszokott petrezselymes burgonya ízén. Mellé egy finom zöld saláta kapros joghurtos öntettel pedig remek választás. A kapor szerintem nagyon jól illik a zsályás céklás húsgombóchoz.
Ugyanakkor ez egy remek alkalom arra, hogy a legkisebbnek, készíts egy céklás-burgonyás pürét, amit később kiegészíthetsz neki egy kis spenóttal vagy hússal is.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A céklát csomagold sütőpapírba és mehet a sütőbe. Amikor már jó puha, vedd ki, hámozd meg és egy nagy lyukú reszelő segítségével reszeld le. 200 g-ot tegyél félre a húshoz, a maradékból pedig készíts pürét a babának: a céklát pürísítsd, majd hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz. |
2
Kész
|
Készíts elő egy sütőlemezt, béleld ki sütőpapírral és vékonyan kend meg olívaolajjal. A darált húst keverd össze a tojással, fűszerekkel és a lereszelt céklával. A húsból formázz diónyi nagyságú golyókat. Helyezd őket a sütőlemezre. Mindegyik tetejére csepegtess még egy kis olívaolajat és tedd be a sütőbe őket sülni. Kb. 35 perc alatt szép ropogósra sülnek. Félidőben forgasd át őket. |
3
Kész
|
A burgonyát hámozd meg, tetszés szerint szeleteld fel és párold meg. Közben egy serpenyőben kevés olívaolajon fonnyazd meg a felaprított bébispenótot és petrezselyem zöldet. Mi több, akár egy cékla-burgonya-spenót -os pürét is tutdsz neki készíteni. A maradék krumplit pedig forgasd bele a spenótos petrezselyembe. |
4
Kész
|
Készíts mellé salátát és egy finom kapros-joghurtos öntetet. |