0 0
Céklás húsgolyók

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
300 g cékla (ebből 100 g-ot használj fel a baba püréjéhez)
250 g darált hús
1 db tojás
1 kávéskanál szárított zsálya
ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 nagyobb db burgonya
1/2 marék bébispenót
petrezselyem ízlés szerint
olívaolaj
salátalevél
natúr görög joghurt
150 g kapor

Céklás húsgolyók

spenótos-petrezselymes burgonyával 

Hozzátáplálási kategória:
  • 50
  • 2 főre
  • Közepes

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Céklás húsgolyók spenótos-petrezselymes burgonyával

Szeintem egy szuper kis menü az egész családnak. A céklától egy picit édeskésebb utóíze van a húsnak. A spenót pedig dobb egyet a megszokott petrezselymes burgonya ízén. Mellé egy finom zöld saláta kapros joghurtos öntettel pedig remek választás. A kapor szerintem nagyon jól illik a zsályás céklás húsgombóchoz.

Ugyanakkor ez egy remek alkalom arra, hogy a legkisebbnek, készíts egy céklás-burgonyás pürét, amit később kiegészíthetsz neki egy kis spenóttal vagy hússal is.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
(Visited 1 733 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A céklát csomagold sütőpapírba és mehet a sütőbe. Amikor már jó puha, vedd ki, hámozd meg és egy nagy lyukú reszelő segítségével reszeld le. 200 g-ot tegyél félre a húshoz, a maradékból pedig készíts pürét a babának: a céklát pürísítsd, majd hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz.

2
Kész

Készíts elő egy sütőlemezt, béleld ki sütőpapírral és vékonyan kend meg olívaolajjal. A darált húst keverd össze a tojással, fűszerekkel és a lereszelt céklával. A húsból formázz diónyi nagyságú golyókat. Helyezd őket a sütőlemezre. Mindegyik tetejére csepegtess még egy kis olívaolajat és tedd be a sütőbe őket sülni. Kb. 35 perc alatt szép ropogósra sülnek. Félidőben forgasd át őket.

3
Kész

A burgonyát hámozd meg, tetszés szerint szeleteld fel és párold meg. Közben egy serpenyőben kevés olívaolajon fonnyazd meg a felaprított bébispenótot és petrezselyem zöldet.
Készíthetsz neki kombinált pürét is:
A megpárolt burgonyából pár darabot tegyél félre a baba püréjéhez és a sült céklával együtt készíts belőle pürét: hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz.

Mi több, akár egy cékla-burgonya-spenót -os pürét is tutdsz neki készíteni.

A maradék krumplit pedig forgasd bele a spenótos petrezselyembe.

4
Kész

Készíts mellé salátát és egy finom kapros-joghurtos öntetet.
A salátaleveleket szeleteld fel. A joghurtba keverj bele egy-két csipet sót, borsot és jó sok kaprot. (szárított is lehet)

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

villámgyors magvas cipók
előző
Villámgyors magvas cipók
Karácsonyi sajtos csillag
következő
Karácsonyi sajtos csillag
villámgyors magvas cipók
előző
Villámgyors magvas cipók
Karácsonyi sajtos csillag
következő
Karácsonyi sajtos csillag