Hozzávalók
-
300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
-
250 g búza finomliszt
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 teáskanál olívaolaj
-
400 ml kefír
-
1 evőkanál vízHA SZÜKSÉGES
-
2 teáskanál chiamag
-
2 teáskanál lenmagpehely
-
2 teáskanál szezámmag
-
teja cipók tetejére
Elkészítés
Villámgyors magvas cipók az egész családnak. Nem kell keleszteni, dagasztani. Tényleg villámgyorsan megvan. Ráadásul finom és laktató. Ha esetleg kedved támádna sütni, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a receptet.
Természetesen a magvakat kedved és ízlésetek szerint változtathatod. Vagy el is hagyhatod. Sőt még akár egy kis olívabogyót is bele csempészhetsza cipókba! Ez esetben 50 g az ajánlott mennyiség.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy sütőlemezt béleljk ki sütőpapírral és kend meg olívaolajjal. |
2
Kész
|
A száraz hozzávalókat: lisztek, só, szódabikarbóna, magvak keverd össze egy nagy tálban. Majd keverd bele a kefírt és az 1 evőkanál olívaolajat. Ha szükséges, keverd hozzá mégaz 1 evőkanál vízet is. |
3
Kész
|
Egy villa segítségével kezd el összekeverni a tésztát. Mindig oldalról fokozatosan keverd bele a liszetet az olajos kefírbe. A tészta először kis foszlányokká fog összeállni, végül egy nagy tömböt kell kapnod. |
4
Kész
|
A tésztát oszd el négy egenlő részre. Formálj belőlük cipót. Tedd őket a sütőlemezre és kicsit nyomkod le. |
5
Kész
|
Egy éles kés segítségével a tetejüket vágd be kereszt alakban. Kend be tejjel, szórd meg magvakkal és már mehetnek is a sütőbe. 30-35 perc alatt szép aranybarnára sülnek. |