0 0
Villámgyors magvas cipók

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
250 g búza finomliszt
1 teáskanál
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál olívaolaj
400 ml kefír
1 evőkanál víz HA SZÜKSÉGES
2 teáskanál chiamag
2 teáskanál lenmagpehely
2 teáskanál szezámmag
tej a cipók tetejére

Villámgyors magvas cipók

  • 35
  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Villámgyors magvas cipók az egész családnak. Nem kell keleszteni, dagasztani. Tényleg villámgyorsan megvan. Ráadásul finom és laktató. Ha esetleg kedved támádna sütni, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a receptet.

Természetesen a magvakat kedved és ízlésetek szerint változtathatod. Vagy el is hagyhatod. Sőt még akár egy kis olívabogyót is bele csempészhetsza cipókba! Ez esetben 50 g az ajánlott mennyiség.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

 

Lépések

1
Kész

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy sütőlemezt béleljk ki sütőpapírral és kend meg olívaolajjal.

2
Kész

A száraz hozzávalókat: lisztek, só, szódabikarbóna, magvak keverd össze egy nagy tálban. Majd keverd bele a kefírt és az 1 evőkanál olívaolajat. Ha szükséges, keverd hozzá mégaz 1 evőkanál vízet is.

3
Kész

Egy villa segítségével kezd el összekeverni a tésztát. Mindig oldalról fokozatosan keverd bele a liszetet az olajos kefírbe. A tészta először kis foszlányokká fog összeállni, végül egy nagy tömböt kell kapnod.

4
Kész

A tésztát oszd el négy egenlő részre. Formálj belőlük cipót. Tedd őket a sütőlemezre és kicsit nyomkod le.

5
Kész

Egy éles kés segítségével a tetejüket vágd be kereszt alakban. Kend be tejjel, szórd meg magvakkal és már mehetnek is a sütőbe. 30-35 perc alatt szép aranybarnára sülnek.
Mielőtt kivennéd a sütőből, azért majd végezz egy tű próbát.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Túrógombóc, ahogy mi szeretjük
Céklás húsgolyók
következő
Céklás húsgolyók
előző
Túrógombóc, ahogy mi szeretjük
Céklás húsgolyók
következő
Céklás húsgolyók