0 0
Villámgyors magvas cipók

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
250 g búza finomliszt
1 teáskanál
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál olívaolaj
400 ml kefír
1 evőkanál víz HA SZÜKSÉGES
2 teáskanál chiamag
2 teáskanál lenmagpehely
2 teáskanál szezámmag
tej a cipók tetejére

Villámgyors magvas cipók

  • 35
  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Villámgyors magvas cipók az egész családnak. Nem kell keleszteni, dagasztani. Tényleg villámgyorsan megvan. Ráadásul finom és laktató. Ha esetleg kedved támádna sütni, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a receptet.

Természetesen a magvakat kedved és ízlésetek szerint változtathatod. Vagy el is hagyhatod. Sőt még akár egy kis olívabogyót is bele csempészhetsza cipókba! Ez esetben 50 g az ajánlott mennyiség.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

 

Lépések

1
Kész

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy sütőlemezt béleljk ki sütőpapírral és kend meg olívaolajjal.

2
Kész

A száraz hozzávalókat: lisztek, só, szódabikarbóna, magvak keverd össze egy nagy tálban. Majd keverd bele a kefírt és az 1 evőkanál olívaolajat. Ha szükséges, keverd hozzá mégaz 1 evőkanál vízet is.

3
Kész

Egy villa segítségével kezd el összekeverni a tésztát. Mindig oldalról fokozatosan keverd bele a liszetet az olajos kefírbe. A tészta először kis foszlányokká fog összeállni, végül egy nagy tömböt kell kapnod.

4
Kész

A tésztát oszd el négy egenlő részre. Formálj belőlük cipót. Tedd őket a sütőlemezre és kicsit nyomkod le.

5
Kész

Egy éles kés segítségével a tetejüket vágd be kereszt alakban. Kend be tejjel, szórd meg magvakkal és már mehetnek is a sütőbe. 30-35 perc alatt szép aranybarnára sülnek.
Mielőtt kivennéd a sütőből, azért majd végezz egy tű próbát.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Túrógombóc, ahogy mi szeretjük
Céklás húsgolyók
következő
Céklás húsgolyók
előző
Túrógombóc, ahogy mi szeretjük
Céklás húsgolyók
következő
Céklás húsgolyók
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here