Hozzávalók
-
250 g túró
-
3 evőkanál apró szemű zabpehely
-
3 evőkanál búzadara
-
6-8 evőkanál zsemlemorzsa
-
1 db tojás
-
1-2 evőkanál puha vaj
-
150 g natúr görög joghurt
-
mézízlés szerint
Elkészítés
Túrógombóc, ahogy mi szeretjük.
Ez a recept kettő vagy talán három különböző recptből született meg. Nem egy hagyományos túrógobóc, inkább azt mondanám, hogy annak egy egészségesbb változata. Ugyanis zabpehelyből és búzadarából készül.
Mézes görög joghurtba szoktuk mártogatni. Isteni! Próbáljátok ki.
(Lesd meg a többi finomág receptjét is. )
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Szükséged lesz egy nagyobb tálra. Öntsd bele a túrót és egy villa segítségével törd össze. Keverd hozzá az egyhén felvert tojást, zabpelyhet és végül a búzadarát. A kapott masszádat legalább egy órára tedd be a hűtőbe pihenni. |
2
Kész
|
Közben a zsemlemorzsát 1-2 evőkanál puha vajon pirítsd meg. |
3
Kész
|
A masszából formálj diónyi nagyságú golyókat és lobogó, enyhén sós vízben főzd meg. Amint felbukkanak a víz tetején szedd ki őket. |
4
Kész
|
Forgasd bele a pirított zsemlemorzsába. Tálalj mellé mézes görög joghurtot. |