Hozzávalók
-
175 g sárgarépa
-
75 g almapüré
-
50 g darált dió
-
100 g fehér tönkölyliszt
-
75 g búzafinomliszt
-
100 g méz
-
100 g vaj
-
3 db tojás
-
2 és 1/2 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál fahéj
-
250 g szarvasi mascarpone
-
a mascarponéba méz
Elkészítés
Almás-Diós Sárgarépatorta
Mézes Mascarponéval a tetején
– Marcellka! Mit süssünk a nyuszinak?
– Egy Répatortát!
– Öt répatortát.
– Elég lesz neki egy is…
Íme a mi répatortánk receptje.
Hasonló recepteket itt és itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Egy nagyobb méretű almát (lehetőség szerint édes almát válassz) pucolj meg, távolítsd el a magházát. Darabold fel és párold puhára. Miután elkészült, egy botmixer segítségével készíts belőle pürét. 75 g-ot tegyél félre a tortához és várd meg, amíg kihűl. Vagy használj bolti almapürét, de olyat, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot. |
2
Kész
|
A sütőt melegítsd elő 180 °C fokra. A tortaformádat készítsd elő és vajazd ki. |
3
Kész
|
Közben a sárgarépát tisztítsd meg, majd egy nagylyukú reszelő segítségével reszeld le. A vajat olvazd meg, a tojásokat verd fel. A többi alapanyagot mérd ki és készítsd elő. |
4
Kész
|
A mézet, az almapürét, a tojásokat, a megolvasztott vajat keverd csomómentesre egy nagy tálban. Add hozzá a sárgarépát és a diót is. |
5
Kész
|
Aztán szitáld bele a liszteket, sütőport. add hozzá a fahéjat és egy ropotgép segítségével keverd simára a tésztát. |
6
Kész
|
Öntsd a masszádat a kivajazott tortaformába. Simítsd el a tetejét. Majd tedd a sütőbe sülni 40-45 percre. Mielőtt kiveszed a sütőből, végezz tűpróbát. |
7
Kész
|
Várd meg, amíg kihűl. Vedd ki a tortaformából. |
8
Kész
|
250 g szarvasi mascarponét ízlés szerint édesíts meg mézzel, végül kend a torta tetejére. Hintsd meg fahéjjal (de ezt a lépést el is hagyhatod). |