0 0
Almás-Diós Sárgarépatorta

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
175 g sárgarépa
75 g almapüré
50 g darált dió
100 g fehér tönkölyliszt
75 g búzafinomliszt
100 g méz
100 g vaj
3 db tojás
2 és 1/2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
250 g szarvasi mascarpone
a mascarponéba méz

Almás-Diós Sárgarépatorta

CUKORMENTESEN

  • 6 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Almás-Diós Sárgarépatorta
Mézes Mascarponéval a tetején

– Marcellka! Mit süssünk a nyuszinak?
– Egy Répatortát!
– Öt répatortát.
– Elég lesz neki egy is…

Íme a mi répatortánk receptje.

Hasonló recepteket itt és itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

(Visited 978 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Egy nagyobb méretű almát (lehetőség szerint édes almát válassz) pucolj meg, távolítsd el a magházát. Darabold fel és párold puhára. Miután elkészült, egy botmixer segítségével készíts belőle pürét. 75 g-ot tegyél félre a tortához és várd meg, amíg kihűl.

Vagy használj bolti almapürét, de olyat, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot.

2
Kész

A sütőt melegítsd elő 180 °C fokra. A tortaformádat készítsd elő és vajazd ki.

3
Kész

Közben a sárgarépát tisztítsd meg, majd egy nagylyukú reszelő segítségével reszeld le. A vajat olvazd meg, a tojásokat verd fel. A többi alapanyagot mérd ki és készítsd elő.

4
Kész

A mézet, az almapürét, a tojásokat, a megolvasztott vajat keverd csomómentesre egy nagy tálban. Add hozzá a sárgarépát és a diót is.

5
Kész

Aztán szitáld bele a liszteket, sütőport. add hozzá a fahéjat és egy ropotgép segítségével keverd simára a tésztát.

6
Kész

Öntsd a masszádat a kivajazott tortaformába. Simítsd el a tetejét. Majd tedd a sütőbe sülni 40-45 percre.

Mielőtt kiveszed a sütőből, végezz tűpróbát.

7
Kész

Várd meg, amíg kihűl. Vedd ki a tortaformából.

8
Kész

250 g szarvasi mascarponét ízlés szerint édesíts meg mézzel, végül kend a torta tetejére. Hintsd meg fahéjjal (de ezt a lépést el is hagyhatod).

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

dinó tészta
előző
Dinó tészta
következő
Rakott krumpli
dinó tészta
előző
Dinó tészta
következő
Rakott krumpli