Hozzávalók
-
150 g spenót
-
200 g mascarpone
-
1-2 gerezd fokhagyma
-
4 evőkanál reszelt parmezán
-
250 g fusilli tészta
-
olívaolaj
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
Elkészítés
Dinó tészta
Avagy Spenótos tészta, ahogy mi szeretjük
Biztosan ti is szoktatok spenótos tésztát enni. Marcell mindig is nagyon szerette. Bár volt egy időszak, amikor a spenótot nem lehetett nevén nevezni, ezért elkereszteltem dinó tésztának. Gondolom, mondanom sem kell, hogy pillanatok alatt lecsúszott a pociba.
Azóta is töretlen a sikere.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A tésztát a csomagoláson ellátott utasítás szerint főzd készre, majd amikor elkészült szűrd le. |
2
Kész
|
Az összezúzott fokhagymát kevés olívaolajon kezd el pirítani. Dobd rá a spenót leveleket, s amikor teljesen összesetek, öntsd rá a mascarponet. Keverd bele a parmezán sajtot. Ha kell, ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Rotyogjon pár percet. |
3
Kész
|
Végül forgasd bele a megfőtt tésztát. |
4
Kész
|
Megjegyzés a recepthez: én mascarponéval szeretem készíteni, de ha esetleg nincs otthon, nyugodtan helyettesítheted sűrű főzőtejszínnel is. |