Hozzávalók
-
125 g apró szemű zabpehely
-
50 g tönkölyliszt
-
1 db tojás
-
125 g puha vaj
-
50 g nádcukor
-
1 teáskanál sütőpor
-
4-5 evőkanál darált dió
-
ízlés szerint fahéj
Elkészítés
Zabkeksz
Aminek a morzsái magukért beszélnek.
Marcell most már nagyfiú. Ami azt is jelenti, hogy az eddig bevált és szeretett – de inkább babáknak való zabkekszet – nem mindig eszi meg. Ezért szerettem volna neki egy olyan kekszet sütni, amit tudom, hogy szívesen elmajszol. Sikerült kikutyulnom egy nagyon finom receptet, amit most szeretnék veletek is megosztani.
Annak ellenére, hogy zabkeksz, puha és omlós.
Ha kirándulni indultok, ne felejtsétek el megsütni és csomagolni belőle az útra. Persze a játszótéren ücsörögve is jól fog esni.
Hasonló recepteket itt és itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral és vajazd ki. |
2
Kész
|
A zabpehelyből 100 g-ot egy aprítógép segítségével teljesen zúzz össze. Az állagának olyannak kell lennie, mint a lisztnek. |
3
Kész
|
A vajat olvazd meg. Az összes hozzávalót tedd egy keverőtálba, majd egy kézi robotgép segítségével keverd simára. |
4
Kész
|
A tésztából formálj diónyi nagyságú golyókat. Helyezd őket a sütőlemezre, majd a kezeddel lapítsd le őket. Mehetnek a sütőbe kb. 15 percre. |
5
Kész
|
Megjegyzés a recepthez: tönkölyliszt helyett nyugodtan használhatsz másmilyen lisztet is. |