Hozzávalók
-
1/4 csésze hajdinapehely
-
10 szem és pár db a tetejére eper
-
1 evőkanál krémtúró
-
1 teáskanál puffasztott amaránt mag
-
1/2 csésze tej
-
1/4 csésze víz
-
ízlés szerint fahéj
-
ízlés szerint méz
Elkészítés
Epres – túrós hajdina kása
Nyugi, a fagyott epret nem ettük meg, azok csak “kellékek” voltak.
A kisfiam megszületése előtt is sokféle kását ettem és nagyon örülök neki, hogy ő is annyira szereti őket, mint én. Ez az egyik kedvencünk. Tízóraira vagy uzsonnára szoktuk enni. Kóstoljátok meg.
Megjegyzés a recepthez:
A hozzávalókat tekintve többféleképpen is elkészítheted:
(A gyerkőc korának megfelelően használd a hozzávalókat.)
1. Használhatsz csak vizet
2. Nővényi tejjel és vízzel
3. Tejjel és vízzel
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Az epret szeleteld fel. A hajdinapelyhet öntsd fel az általad választott hozzávalóval (víz, növényi tej, tej) és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon kezd el főzni. Szórd meg fahéjjal, keverd hozzá a pufasztott amaránt magot és ízlés szerint édesítsd meg mézzel. Add hozzá az epret és addig főzd, amíg krémes, kása állagú nem lesz. Végül keverd bele a túrót és kész is. |