Hozzávalók
-
450 g cékla
-
1 közepes méretű alma
-
150 g natúr görög joghurt
-
2 evőkanál krémtúró
-
2 kávéskanál szárított bazsalikom
-
2 kávéskanál szárított petrezselyem
-
2 csipet szárított zsálya
-
só
-
bors
-
700 g gnocchi
Elkészítés
Céklakrémes gnocchi
Előre szeretném jelezni, hogy én ebből a céklakrémből nem tudok kis adagot készíteni. Még a reggeli pirítósra is maradni fog belőle. Sőt a babának el tudod készíteni két napi céklás-alma püréjét is. Szóval nem maradtok éhesek: két napi ebédet kipipálhatsz.
Én nagyon szeretem a zöldségkrémeket és mindenféle kencét, ezért egyszer esezmbe jutott, hogy mi lenne, ha a maradék céklakrémhez főznék ki egy kis gnocchit. Nagyon ízlett! Amikor eljött az ideje, Marcellal is megkóstoltattam. Ízlett neki, azóta is szívesen megeszi. Amikor pedig kisebb volt kapóra jött ez a céklakrém, mert így két legyet ütöttem egy csapásra: neki elkészült a céklás-alma püréje, és nekem is készült egy finom ebéd.
Vagy könnyedén tudtam neki készíteni egy céklás-almás-joghurtos kombinált pürét: a céklát és almát rizspehellyel, burgonyával, csirke husival vagy májjal kombináltam.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A céklát előző este süsd meg. |
2
Kész
|
A megsült céklát hámozd meg, szeleteld fel. Az almát is hámozd meg, vágd ki a magházát, szeleteld fel és párod puhára. Ezután a céklával együtt turmixold össze. A babának szánt adagot kanalazd ki és hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől neki megfelelő állagú lesz. |
3
Kész
|
Keverd bele a joghurtot. * Ha már bevezettétek a joghurtot, akkor most készítettél egy kombinált pürét, és akár ennél a lépésnél is kiveheted a babának szánt adagot. Add hozzá a krémtúrót és a zöldfűszereket. Még egyszer alaposan turmixold össze. |
4
Kész
|
A gnocchit a csomagoláson jelzett utasítás szerint főzd ki. (Mindig csak annyit főzök ki belőle, amit egy nap megeszünk, aztán másnap frissen főzöm ki az aznapi adagot. ) Végül tálaláskor szórd meg sajttal. Parmezánnal és feta sajttal a legfinomabb. |
5
Kész
|
És persze mindig eszem mellé egy egyszerű citromos salátát is: a saláta leveleket felszeletelem és citromlevet facsarok rá. |