Hozzávalók
-
230 g liszt
-
110 g puha vaj
-
3 db érett banán
-
2 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
-
5 evőkanál nádcukor
-
1 csapott teáskanál fahéj
Elkészítés
Banánkenyér
Esetleg maradt pár darab banán, ami nagyon megbarnult és már biztosan senki nem fogja megenni? Akkor készíts belőle banánkenyeret. Ami pedig a legjobb, hogy ezt a receptet nem lehet elrontani. És ne ijedj meg, ha esetleg nincs kenyérsütéshez való formád. Egy nagyobb jénai tál is megteszi.
Kiváló reggelire, tízóraira vagy akár uzsira is. Annyira finom, hogy egyszerűen nem lehet megunni.
Mást is megsütnél? Nézz szét a receptek között itt.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A száraz hozzávalókat: liszt*, sütőpor, só, szódabikarbóna, cukor, és fahéj összekeverem. A banánt összetöröm és a 2 db enyhén felvert tojással, valamint a puha vajjal egy botmixer segítségével jó alaposan összeturmixolom. *Többféle lisztet is használhatsz: én általában 100 finomliszt - 130 g teljes kiőrlésű arányban szoktam keverni. Vagy 100 g tönkölyliszt - 100 g finomliszt - 30 g teljeskiőrlésű liszt |
2
Kész
|
A liszt közepébe a kezemmel csinálok egy mélyedést és beleöntöm a banános masszámat. Egy robotgép segítségével teljesen simára keverem. |
3
Kész
|
Beleöntöm a kenyérsütő formába vagy jénai tálba, amit kivajazok és kilisztezek. Szépen elegyengetem, hogy egyenletesen terüljön el a tálban a massza. Szórhatsz a tetejére áfonyát vagy szeletelt mandulát, esetleg banán szeleteket, epret. |
4
Kész
|
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35-40 percig sütöm. Azért nem árt figyelni! |