0 0
Narancsos Kacsa

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
NARANCSOS KACSA:
4 db kacsacomb
4 narancs
bors
SÜLT ZÖLDSÉGEK:
2 nagyobb méretű burgonya
2 nagyobb méretű édesburgonya
1 fej brokkoli brokkoli
ízlés szerint szárított kakukkfű
olívaolaj
bors
1,5 dl víz
SALÁTA:
350 g madársaláta
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint méz
5-6 db bazsalikom levél

Narancsos Kacsa

SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL

Hozzátáplálási kategória:
  • 70
  • 4 főre
  • Közepes

Hozzávalók

  • NARANCSOS KACSA:

  • SÜLT ZÖLDSÉGEK:

  • SALÁTA:

Elkészítés

Megosztás

NARANCSOS KACSA
SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL

Az éppen sütőben sülő narancsos kacsa illata leírhatatlan. (Persze, ha nem szeretitek a kacsát, nyugodtna elkészítheted pulykából vagy csirkéből is.)
Készíts mellé sült zöldségeket és egy egyszerű zöld salátát. Készen is van a finom ünnepi menü második fogása.

És persze ez a menü szuper püré kombinációkat és/vagy BLW falatkákat rejt magában, például:

Püré kombinációk: 1. brokkoli-burgonya; 2. burgonya-édesburgonya; 3.brokkoli-burgonya-édesburgony és/vagy kacsa hús
BLW: brokkoli, burgonya, édesburgonya, puha husi falatok

Hasonló recepteket itt és itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

(Visited 430 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Először készítsd el a kacsát: készíts elő egy nagyobb serpenyőt, olyat, amiben kényelmesen elfér a 4 db comb. Forrosítsd fel.
(Ha a gyerkőc még nem ismeri a narancsot, akkor neki majd külön készítsd el a kacsát.)

A hússzeletek mind a két oldalát szórd meg sóval és borssal (kivéve a gyereknek szánt combot). A serpenyőben oldalanként pirítsd 2-3 percig , amíg egy kis színt nem kapnak.
Tedd egy hőálló edénybe, lehetőleg olyanba, aminek teteje is van. Csavard ki a narancsok levét, öntsd alá, a narancs húsát pedig oszlasd el a combok tetején.
Mehet az előmelegített 180 °C fokos sütőbe: 60 percre. Majd az utolsó tíz percben vedd le az edény tetejét, a hőfokot csavard fel 220 °C fokra és süsd további 10 percig.

2
Kész

Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral. A burgonyákat hámozd meg és kockázd fel. Törekedj rá, hogy egyforma darabokat készíts. A brokkolit szedd rózsáira. A nagyobb rózsákat vágd 3 - akár 4 felé. A lényeg, hogy nagyjábol olyan méretűek legyenek, mint a burgonya és az édesburgonya kockák.
Locsold meg olívaolajjal. Szórd meg kakukkfűvel. Alaposan forgasd össze. Öntsd alá a vizet és tedd a 180 °C fokos sütőbe 35-40 percre sülni.

3
Kész

Közben készítsd el a salátát: az öntet hozzávalóit keverd össze és öntsd nyakon vele a madársalátát.

4
Kész

Tálaláskor a megsült zöldségeket akár meg is locsolhatod a kacsa alatt rotyogó narancsos lével is.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

Répakrémleves
előző
Répakrémleves
Sütőtökös kenyér
következő
Sütőtökös Kenyér
Répakrémleves
előző
Répakrémleves
Sütőtökös kenyér
következő
Sütőtökös Kenyér