0 0
Répakrémleves

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
800 g sárgarépa
1db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1250 ml alaplé
125 g mascarpone
2 kávéskanál szárított kakukkfű
1 kávéskanál szárított petrezselyem
bors
olívaolaj
a tálaláshoz reszelt parmezán

Répakrémleves

MASCARPONÉVAL

Hozzátáplálási kategória:
  • 30
  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Répakrémleves mascarponéval

Nem egy hagyományos ünnepi leves, de ha idén szeretnél egy kicsit újítani a megszokott menü soron és az is szempont, hogy hamar elkészüljön, ráadásul finom is legyen, akkor ez egy lehetséges választás. 😉

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

(Visited 1 006 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A vöröshagymát szeleteld fel, a fokhagymát zúzd össze és 1-2 evőkanálnyi olívaolajon kezd el párolni. Aztán add hozzá megtisztított és felszeletelt sárgarépát.

2
Kész

Öntsd fel az alaplével (alaplé hiányában használj vizet, viszont ez esetben a zöldfűszerekből nyugodtan haználhatsz többet is). Fedő alatt főzd puhára a répát. (Itt lehetőséged van arra, hogy ha szertnél, a babának kiszedj egy adagot.).

3
Kész

Szórd meg a zöldfűszerekkel. (Vagy itt.)

4
Kész

Keverd bele a mascarponét. Főzd még pár percig. (Vagy itt.)

Ha a gyerek még nem ismeri a mascarponét: még mielőtt bele kevernéd a levesbe, szedd ki a neki szánt adagot és az övét ízesítsd natúr görög joghurttal, majd turmixold simára.)

5
Kész

Turmixold simára a levest, s miután már kiszedted a gyereknek szánt adagot, ízlés szerint szórd meg sóval és borssal.

6
Kész

Tálaláskor szórj bele parmezán sajtot.

7
Kész

Amennyiben túl sűrűnek érzed a végeredményt, nyugodtan hígítsd még fel 1-2 dl alaplével vagy vízzel.

8
Kész

Csavarj rajta még egyet és facsarj bele 1/2 vagy 1 narancs levét.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

GESZTENYÉS LATTE
előző
GESZTENYÉS LATTE
következő
Narancsos Kacsa
GESZTENYÉS LATTE
előző
GESZTENYÉS LATTE
következő
Narancsos Kacsa