Szabó-Ballók Amarilla vagyok, aki rajong a szakácskönyvekért és egy jó ideje már a gyűjtésükbe is belefogtam. A főzés iránti szeretetem, akkor kezdődött el igazán, amikor a férjemmel összeköltöztünk. Persze, már gyermekkoromban is lelkesen dagasztottam nagymamámmal a tésztát és kezeltem a tésztanyújtó gépet, de a tészta készítés művészete iránti rajongásom egy időre abba maradt és csak akkor tört elő újra, amikor kirepültem a családi fészekből.

Amikor a saját konyhámat birtokba vettem elhatároztam, hogy változatosan fogok főzni. Mindig igyekeztem a férjemet valami finomsággal meglepni és azt is nagyon élveztem, ha vendégeink érkeztek, akiket szintén meglephettem valami házi készítésű csemegével.

Mivel jómagam is szeretek enni így fontos számomra a helyes, rendszeres –és változatos táplálkozás. És ez természetesen a várandóságom alatt még inkább erősebbé vált. Amióta pedig Marcell van nekünk, azóta még fontosabb. Mert mi a legfontosabb nekünk szülőknek? – Az, hogy a gyermekünk egészséges, jól táplált legyen. Annál jobb érzés pedig nincs, amikor látod, hogy a te főztöddel tömi a kis pocakját.

A kisfiam nagyon jó evő, persze azért fogzás idején nekünk is vannak zűrösebb napjaink az étkezés terén, de ezt leszámítva a hozzátáplálás tényleg ment, mint a karikacsapás (mással persze meggyűlt a bajunk ). Nem okozott problémát, hogy főzzek neki. Sőt! – Nagyon is élveztem és a mai napig élvezem. Listákat írtam, tervezgettem a heti menüt. Majd azon kaptam magamat, hogy sorra pattannak ki a receptek a fejemből és az étel fotózás iránti kíváncsiságom is egyre inkább fokozódik. Aztán ez lett az én „én idős” tevékenységem. A hobbim. Így született meg először a Baba mama együtt eszik blogom, majd a közösségi oldalaim. Végül a honlap.

Szeretném veletek megosztani a receptjeimet. Hogy miért? Mert remélem, hogy ezzel megkönnyítem a mindennapjaitokat: segítem a konyhában eltöltött időtöket és ezentúl a „Mit főzzek ma?” kérdés megválaszolása is könnyebben fog menni.

Most pedig már arra figyelek, hogy a megismert ízek változatosan kerüljenek a tányérunkra.

A receptjeim többsége egyszerű, gyorsan elkészíthető, különleges alapanyagokat nem igényelnek. Jómagam sem vagyok egy mesterszakács, ezért tényleg mindig törekszem az egyszerűségre. No meg az időm nagy részét sem a konyhában állva szeretném tölteni, hanem a családommal, annak ellenére is, hogy nagyon szeretek főzni.

Bízom benne, hogy az általam megálmodott honlap segítségedre lesz a mindennapokban és megtalálod rajta azokat a recepteket, amit ezentúl szívesen elkészítesz a családodnak.

Mert ezek a receptek nektek, anyukáknak szólnak!

Ragadj fakanalat!

A weboldalon megjelenő írásokra és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény hatályos. Azokat a szerző írásos engedélye nélkül részben és egészben közzétenni tilos! Ha szeretné valamelyik fotómat vagy cikkemet máshol közzétenni, legyen kedves velem felvenni a kapcsolatot, hogy engedélyt kérhessen rá.
Köszönöm szépen!