Hozzávalók
-
500 g gnocchi
-
250 g kelkáposztaebből 100-150 g a baba püréjéhez
-
10 db koktélparadicsom
-
8 szelet bacon
-
2 csipet szárított bazsalikom
-
3 csipet szárított oregánó
-
2 csipet bors
-
sóízlés szerint
-
feta sajta tetejére
Elkészítés
Kelkáposztás sült gnocchi: egyszerű, gyors, finom és laktató!
Ez egy tipikus #villámgyorsanfinomat kaja.
Még szerencse, hogy ezzel együtt a baba kelláposztás püréjét is el tudod készíteni. Marcell a kelkáposzta-burgonya-édesburgonya pürét kedvelte a legjobban. De a kelkáposzta-burgonya-csirkehúsos változatot is nagyon szerette.
Most pedig már velem együtt eszi a gnocchit.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A kelkáposztát párold meg. A babának szánt adagot tedd félre és készíts belőle pürét: a megpárolt káposztát pürísítsd és hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz. |
2
Kész
|
A bacont pirítsd meg és tedd félre. A gnocchit a csomagoláson ellátot utasítás szerint főzd készre. Amint megfőtt, szedd át abba a serpenyőbe, amiben a bacon sült. |
3
Kész
|
Kezd el sütni, majd dobd be hozzá a félbevágott paradicsomokat és süsd tovább. Majd keverd hozzá a megsült bacont, végül a kelkáposztát. Fűszerezd meg, végül szórd meg feta sajttal. |