Hozzávalók
-
600 g patiszonpucolva, reszelve
-
1 konzerv apróra vágott paradicsom
-
70 g sűrített paradicsom
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1.5 kávéskanál bazsalikom
-
ízlés szerint bors
-
ízlés szerint só
-
2 csapott evőkanál nádcukor(elhagyható)
-
2 evőkanál olívaolaj
-
2 dl víz
Elkészítés
Paradicsomos patiszonfőzelék
Amint a patiszon pucolásával megvagy, már túl vagy a nehezén. De hidd el nekem, ezért a paradicsomos patiszonfőzelékért igazán megéri! Egy igazán tuti kis nyári ebéd. Főleg, ha a gyerek úgy dönt, hogy kézzel eszi meg. Sajnos képet nem készítettem róla, mert miután befejezte, nagyon gyorsan kellett cselekednem mert fehérek a falak a konyhában (még). De a lényeg, hogy mindenki jól lakott.
A friss, zsenge patiszon találkozása a paradicsommal leírhatatlan. Ha főzelékről van szó, akkor ez biztos, hogy benne van a #top10 -ben.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A patiszont pucold meg és nagy lyukú reszelőn reszeld le. A vöröshagymát szeleteld fel, a fokhagymákat pedig zúzd össze és 2 evőkanál olívaolajon párold üvegesre. |
2
Kész
|
Borítsd rá a lereszelt patiszont és önts rá 2 dl vizet. Majd mehet rá a darabolt paradicsom, végül a püré is. Szórd meg a bazsalikommal és fedő alatt főzd készre. Nem kell neki sok idő. Kb. 20 perc alatt finom puhára fő a patiszon. |
3
Kész
|
Süss hozzá fasírtot. Vagy ha nincs kedved a fasírttal bíbelődni, akkor sült virslivel vagy akár egy finom tükörtojással is isteni finom lesz. |