0 0
Sárgarépás-karalábéfasírt

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

1 nagy méretű karalábé
1 közepes méretű sárgarépa
2 db tojás
5 evőkanál apró szemű zabpehely
5 evőkanál zsemlemorzsa
friss zöldfűszerek
bors
olívaolaj
a tetejére reszelt sajt

Sárgarépás-karalábéfasírt

olvasztott sajttal a tetején

  • 25
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Sárgarépás-karalábéfasírt
Olvasztott sajttal a tetején

És ráadásul a sütőben sütöttem!

Nagyon nagy segítségemre volt a zöldségek lereszelésében az új csoda masinám. Már nem is tudnám nélkülözni.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #reklám #russellhobbsmoment #közöspillanatok #feelathome

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

Miután a karalábét és a sárgarépát is meghámoztad, egy robotgép vagy egy nagylyukú reszelő segítségével reszeld le. A lereszelt zöldségeket csomagold egy tiszta konyharuhába és a levüket alaposan nyomkod ki.

2
Kész

Közben egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral, vékonyan kend meg olívaolajjal és a sütőt melegítsd elő 180 °C fokra.

3
Kész

A karalábét, a sárgarépát, a két enyhén felvert tojást, valamit a zabpelyhet és a zsemlemorzsát öntsd egy nagy tálba. Ízlés szerint adj hozzá friss fűszernövényeket (én most borsikafüvet és bazsalikomot használtam), majd szórd meg sóval és borssal. (Amennyiben szeretnéd a só és bors szórást el is hagyhatod, s csak azután teszed bele, ha már a gyereknek szánt adagot félre tetted.)
Alaposan keverd össze.

4
Kész

A lényeg, hogy annyi zsemlemorzsa és zabpehely kerüljön bele, hogy egy jól formázható masszát kapj.

5
Kész

A kezed segítségével formálj belőlük diónyi nagyságú golyókat. Sorakoztasd fel őket a sütőlemezen, majd a végén a tenyereddel lapítsd ki a golyókat.

6
Kész

Mehetnek a sütőbe sülni: 10 perc elteltével húzd ki őket, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal és told vissza még 15-20 percre.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Morzsás-málnás fagyasztott joghurt
következő
Szivárvány saláta
előző
Morzsás-málnás fagyasztott joghurt
következő
Szivárvány saláta