Hozzávalók
-
1 nagy méretű karalábé
-
1 közepes méretű sárgarépa
-
2 db tojás
-
5 evőkanál apró szemű zabpehely
-
5 evőkanál zsemlemorzsa
-
friss zöldfűszerek
-
só
-
bors
-
olívaolaj
-
a tetejére reszelt sajt
Elkészítés
Sárgarépás-karalábéfasírt
Olvasztott sajttal a tetején
És ráadásul a sütőben sütöttem!
Nagyon nagy segítségemre volt a zöldségek lereszelésében az új csoda masinám. Már nem is tudnám nélkülözni.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #reklám #russellhobbsmoment #közöspillanatok #feelathome
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Miután a karalábét és a sárgarépát is meghámoztad, egy robotgép vagy egy nagylyukú reszelő segítségével reszeld le. A lereszelt zöldségeket csomagold egy tiszta konyharuhába és a levüket alaposan nyomkod ki. |
2
Kész
|
Közben egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral, vékonyan kend meg olívaolajjal és a sütőt melegítsd elő 180 °C fokra. |
3
Kész
|
A karalábét, a sárgarépát, a két enyhén felvert tojást, valamit a zabpelyhet és a zsemlemorzsát öntsd egy nagy tálba. Ízlés szerint adj hozzá friss fűszernövényeket (én most borsikafüvet és bazsalikomot használtam), majd szórd meg sóval és borssal. (Amennyiben szeretnéd a só és bors szórást el is hagyhatod, s csak azután teszed bele, ha már a gyereknek szánt adagot félre tetted.) |
4
Kész
|
A lényeg, hogy annyi zsemlemorzsa és zabpehely kerüljön bele, hogy egy jól formázható masszát kapj. |
5
Kész
|
A kezed segítségével formálj belőlük diónyi nagyságú golyókat. Sorakoztasd fel őket a sütőlemezen, majd a végén a tenyereddel lapítsd ki a golyókat. |
6
Kész
|
Mehetnek a sütőbe sülni: 10 perc elteltével húzd ki őket, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal és told vissza még 15-20 percre. |