Hozzávalók
-
Falafel
-
1 gerezd zúzott fokhagyma
-
2 konzerv gőzben párolt csicseriborsó
-
4 púpos evőkanál bármilyen liszt
-
1-2 teáskanál sütőpor
-
2 evőkanál olívaolaj
-
4 evőkanál víz
-
ízlés szerunt só, bors
-
ízlés szerint őrölt szerecsendió
-
ízlés szerint zöldfűszerek
-
Kuszkusz
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 kisebb méretű reszelt sárgarépa
-
1 csésze kuszkusz
-
2 csésze + 1 dl víz
-
ízlés szerint só (ha használsz)
-
Uborkasaláta
-
1 kígyóuborka
-
2-3 evőkanál natúr görög joghurt
-
ízlés szerint só, bors
-
ízlés szerint (el is hagyható) fokhagyma granulátum
Elkészítés
Falafel sárgarépás kuszkusszal
és joghurtos uborkasalátával
Bár nem gondolnád, de ez egy finom és gyors vacsora a családnak. Hogy mitől lesz gyors? Attól, hogy a falafel sütőben sül, s amíg az készül, a kuszkuszt és a salátát is el tudod készteni.
Kóstoljátok meg.
Hasonló recepteke itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü #mutimiteszikacsalád #inspirációacsaládimenükitalálásához
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Melegítsd elő a sütőt 180 °C- ra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral és vékonyan kend meg olívaolajjal. |
2
Kész
|
A csicseriborsót csepegtesd le, majd egy krumplinyomó vagy villa segítségével törd össze. A fokhagymát egy fokhagyma nyomó segítségével zúzd össze és keverd a csicseriborsóhoz. Add hozzá a lisztet, az olívaolajat és a vizet is. Szórd meg a fűszerekkel és alaposan keverd össze. |
3
Kész
|
Készítsd el a kuszkuszt: a vöröshagymát szeleteld fel, majd kevés olívaolajon párold üvegesre. A sárgarépát egy sajtreszelő (kis lyukú) segítségével reszeld le. Add hozzá a vöröshagymához, majd pár percig pirítsd őket együtt. Öntsd rá az 1 dl vizet, majd fedő alatt közepes hőfokon párold őket, addig amíg a sárgarépa meg nem puhul. |
4
Kész
|
A kígyóuborkát egy nagy lyukú reszelő segítségével reszeld le. Szórd meg a fűszerekkel, majd add hozzá a joghurtot és alaposan keverd össze. |