0 0
Falafel sárgarépás kuszkusszal

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
Falafel
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 konzerv gőzben párolt csicseriborsó
4 púpos evőkanál bármilyen liszt
1-2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál víz
ízlés szerunt só, bors
ízlés szerint őrölt szerecsendió
ízlés szerint zöldfűszerek
Kuszkusz
1 kis fej vöröshagyma
2 kisebb méretű reszelt sárgarépa
1 csésze kuszkusz
2 csésze + 1 dl víz
ízlés szerint só (ha használsz)
Uborkasaláta
1 kígyóuborka
2-3 evőkanál natúr görög joghurt
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint (el is hagyható) fokhagyma granulátum

Falafel sárgarépás kuszkusszal

és joghurtos uborkasalátával

  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Falafel

  • Kuszkusz

  • Uborkasaláta

Elkészítés

Megosztás

Falafel sárgarépás kuszkusszal
és joghurtos uborkasalátával

Bár nem gondolnád, de ez egy finom és gyors vacsora a családnak. Hogy mitől lesz gyors? Attól, hogy a falafel sütőben sül, s amíg az készül, a kuszkuszt és a salátát is el tudod készteni.

Kóstoljátok meg.

Hasonló recepteke itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü #mutimiteszikacsalád #inspirációacsaládimenükitalálásához
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

Melegítsd elő a sütőt 180 °C- ra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral és vékonyan kend meg olívaolajjal.

2
Kész

A csicseriborsót csepegtesd le, majd egy krumplinyomó vagy villa segítségével törd össze. A fokhagymát egy fokhagyma nyomó segítségével zúzd össze és keverd a csicseriborsóhoz. Add hozzá a lisztet, az olívaolajat és a vizet is. Szórd meg a fűszerekkel és alaposan keverd össze.
Nedves vagy enyhén olajos kézzel formázz diónyi nagyságú golyókat és sorakoztasd fel őket a sütőlemezen. Mehetnek a sütőbe 35 percet sülni.

3
Kész

Készítsd el a kuszkuszt: a vöröshagymát szeleteld fel, majd kevés olívaolajon párold üvegesre. A sárgarépát egy sajtreszelő (kis lyukú) segítségével reszeld le. Add hozzá a vöröshagymához, majd pár percig pirítsd őket együtt. Öntsd rá az 1 dl vizet, majd fedő alatt közepes hőfokon párold őket, addig amíg a sárgarépa meg nem puhul.
Közben a két csésze vizet forrald fel, majd öntsd rá a sárgarépás vöröshagymára. Amikor már a sárgarépa megpuhult, szórd bele a kuszkuszt. Alaposan keverd össze, vedd le a tűzről és fedő alatt hagyd állni legalább 20 percet.

4
Kész

A kígyóuborkát egy nagy lyukú reszelő segítségével reszeld le. Szórd meg a fűszerekkel, majd add hozzá a joghurtot és alaposan keverd össze.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Nyári bulgur
következő
Banános zabkeksz
előző
Nyári bulgur
következő
Banános zabkeksz