Hozzávalók
-
3/4 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
-
1/2 csésze zabpehely
-
1/2 csésze parmezánreszelt
-
50 g puha vaj
-
2 kávéskanál olívaolaj
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál szárított élesztő
-
0.5 dl víz
-
1 csipet nádcukor
Elkészítés
Parmezános keksz
Házi ropogtatnivaló az egész családnak! Nagyon szeretjük, villámgyorsan elszokott fogyni. A gyerek a biztonság kedvéért mind a két kezében szokott fogni egyet. Tök jó vendégvárónak is. És ami a bónusz, hogy nagyon egyszerűen el lehet készíteni.
Ha tetszett a permezános keksz receptje kipróbálhatod a répás- és sütőtökös zabkekszet vagy akár a házi gránátalmás kekszet is.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Az 1/2 csésze zabpelyhet egy aprító segítségével őröld finomra. Keverd össze a liszttel, a sóval, az élesztővel, a parmezánnal és az egy csipet cukorral. |
2
Kész
|
Add hozzá a lágy vajat, kezd el a tészta gyúrását, közben fokozatosan öntsd hozzá a vizet is. Ezután az összegyúrt tésztát pihentesd 15-20 percig. |
3
Kész
|
Tetszés szerint formázd meg a tésztádat - nekem rendszerint egy béna hengerhez hasonlító valamit sikerül megalkotnom - szeleteld fel és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. |
4
Kész
|
Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd készre a kekszeket. Nagyjából 15-20 percre van szükségük ahhoz, hogy szép aranybarnára süljenek. Félidőben érdemes átforgatni őket. |