Hozzávalók
-
1 nagy + 1 a babapüréjéhez répa
-
125 g túró
-
2 db tojás
-
5 evőkanál zabpehely
-
sóízlés szerint
-
borsízlés szerint
-
olívaolaj
Elkészítés
Túrós répás zabpehely puffancs
Nem lehet abba hagyni az evését. Annyira finom. Komolyan mondom, ezért megéri bekapcsolni a sütőt! Amikor megérzem az illatát, alig várom, hogy megsüljön. A gyerekkel együtt a sütő előtt toporgunk. Ráadásul pofonegyszerű elkészíteni! Egészséges finomság babának és mamának! #babamamaegyütteszik
Van egy pici baba is a családban, aki épp ismerkedik az ízekkel? Ha már úgy is répát pucolsz, miért ne készíthetnéd el a baba répa püréjét is?
Próbáld ki a többi puffancs receptjét is: katt ide.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A baba kóstolására szánt répát pucold meg, párold meg és készíts belőle pürét: a megpárolt répát pürísítsd, majd hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz. A répát nagy lyukú reszelőn reszeld le. Az összes hozzávalót keverd össze. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral, kend meg olívaolajjal és egy evőkanál segítségével kezd el adagolni a masszát. |
2
Kész
|
Formázd meg, majd a kanállal lapítsd le. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd őket aranybarnára. Kb. 20 percre van szükségük. Félidőben forgasd át őket. |