Hozzávalók
-
600 g szeletelt csirkemellfilé
-
a panírozáshoz bármilyen liszt
-
150 g natúr görög joghurt
-
2 db a panírozáshoz tojás
-
a panírozáshoz zsemlemorzsa
-
3 db tojás
-
5 db közepes meretű burgonya
-
400 g zöldbab
-
6 db salátalevél
-
olívaolaj
-
petrezselyem
-
citromlé
Elkészítés
Joghurtos bundában sült csirkefalatok zöldbabsalátával
Mit is írhatnék, azon kívül, hogy egy pompás kis menü az egész családnak? Azt még mindenképp kiemelém, hogy a togyogósnak is tudsz készíteni egy finom és tartalmas pürét, például: zöldbab-burgonya-tojássárgája és csirkehús vagy zöldbab-salátalevél-tojássárgája és csirkehúsos változatot.
Kóstoljátok meg.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A csirkemelleket szeleteld fel falatnyi darabokra. Készíts elő három nagyobb tálat. Az egyikbe szórd bele a lisztet. A másikba kanalazd bele a joghurtot. A harmadikba pedig öntsd bele a zsemlemorzsát. (Amennyiben a baba püréjébe szeretnél húst is rakni, vágj le belőle egy darabot és párold meg a burgonyával és zöldbabbal együtt.) |
2
Kész
|
A szárazra törölt csirkemell falatokat először forgasd bele a lisztbe. Én egyszerre szoktam bele forgatni őket. Aztán mehetnek a joghurtos tojásba, ehhez a tojásokat alaposan keverd össze a joghurttal. Végül, - itt már egyesével - beleforgatom őket a zsemlemorzsába. Most már csak a forró olajban aranybarnára kell sütnöd. Vagy egy sütölemezt bélelj ki sütőpapírral. Kend meg olívaolajjal, sorakoztasd fel rajta a csirke falatokat. A tetejükre mehet egy kis olaj permet, majd 200 fokos sütőben süsd aranybarnára őket (Kb. 35-40 perc). Félidőben érdemes átforgatni. |
3
Kész
|
A salátához a tojásokat főzd meg. A burgonyát hámozd meg és a zöldbabbal együtt párold puhára. A babának szánt adagból készíts pürét: egy kézi botmixer segítségével pürísítsd, majd hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz. Kombinálhatod csirkehússal és tojássárgájával is is. A saláta leveleket szeleteld fel. A puhára párolt burgonyát tedd egy forró serpenyőbe, locsold meg olívaolajjal szórd meg az aprított petrezselyemmel és pár perc alatt pirítsd meg. |
4
Kész
|
Készíts elő egy tányért. Helyezd el rajta a saláta leveleket. Ízlés szerint locsold meg citromlével. Forgasd össze, majd add hozzá a zöldbabot és a burgonyát is. Szórd meg zöld fűszerekkel: bazsalikommal, borsikafűvel. Rakd rá a felszeletelt főtt tojást és a joghurtos csirkemell falatokat is. |