0 0
Karfiolos galette

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
TÉSZTÁHOZ
100 g tönköly liszt
150 g búza finomliszt
125 g vaj
1db + 1 a kenéshez tojás
1 evőkanál natúr görög joghurt
2 kávéskanál olívaolaj
2 evőkanál víz
TÖLTELÉKHEZ
100 g mascarpone
1 db tojás
1 teáskanál mustár
bazsalikom
100 g feta sajt
bors
a tetjére zöldfűszerek

Karfiolos galette

  • 30
  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

  • TÉSZTÁHOZ

  • TÖLTELÉKHEZ

Elkészítés

Megosztás

Karfiolos galette

A galette nem csak édesen, hanem sósan is nagyon finom. Nekünk az egyik kedvencünk ez a karfiolos.

Kóstoljátok meg!

Süssünk süssünk valamit. 

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A vajat morzsold szét a lisztben. Majd add hozzá a többi hozzávalót is, majd gyúrd az egészet egy tömör tésztává. Csomagold fóliába és tedd a hűtőbe 30 percre pihenni.

A görög joghurt helyett használhatsz tejfölt is.

2
Kész

Közben a karfiolt szedd rózsáira - a nagyobb fejeket vágd két-három felé - és párold puhára.

3
Kész

A mascarponét keverd össze a tojással és az egy evőkanál mustárral. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal (ha elhagyod az sem baj), majd morzsolj bele feta sajtot. De ha nincs otthon feta sajtod, az sem baj. Helyettesítheted mással is, például reszelt chedar sajttal és parmezánnal is nagyon finom.

4
Kész

A tésztát helyezd liszttel megszórt nyújtódeszkára, a tetejét is szórd meg egy kevés liszttel és kör alakúra nyújtsd ki, majd helyezd egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre. Töltsd meg a tésztát. Először kend meg a sajtos masszáddal. Próbáld meg egyenletesen eloszlatni rajta, úgy hogy a tészta szélére ne kerüljön. Aztán sorkazotasd fel rajta a megpárolt karfiolokat. Szórd meg zöld fűszerekkel: bazsalikommal, oregánóval vagy borsikafűvel. A tészta oldalát hajtogasd fel. Kend meg tojással. Végül előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára. Kb. 30 perc.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

joghuros bundában sült csirkemell
előző
Joghurtos bundában sült csirkefalatok
Tonhalfasírt
következő
Tonhalfasírt mentás zöldborsópürével
joghuros bundában sült csirkemell
előző
Joghurtos bundában sült csirkefalatok
Tonhalfasírt
következő
Tonhalfasírt mentás zöldborsópürével