Hozzávalók
-
TÉSZTÁHOZ
-
100 g tönköly liszt
-
150 g búza finomliszt
-
125 g vaj
-
1db + 1 a kenéshez tojás
-
1 evőkanál natúr görög joghurt
-
2 kávéskanál olívaolaj
-
2 evőkanál víz
-
TÖLTELÉKHEZ
-
100 g mascarpone
-
1 db tojás
-
1 teáskanál mustár
-
bazsalikom
-
100 g feta sajt
-
só
-
bors
-
a tetjére zöldfűszerek
Elkészítés
Karfiolos galette
A galette nem csak édesen, hanem sósan is nagyon finom. Nekünk az egyik kedvencünk ez a karfiolos.
Kóstoljátok meg!
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A vajat morzsold szét a lisztben. Majd add hozzá a többi hozzávalót is, majd gyúrd az egészet egy tömör tésztává. Csomagold fóliába és tedd a hűtőbe 30 percre pihenni. A görög joghurt helyett használhatsz tejfölt is. |
2
Kész
|
Közben a karfiolt szedd rózsáira - a nagyobb fejeket vágd két-három felé - és párold puhára. |
3
Kész
|
A mascarponét keverd össze a tojással és az egy evőkanál mustárral. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal (ha elhagyod az sem baj), majd morzsolj bele feta sajtot. De ha nincs otthon feta sajtod, az sem baj. Helyettesítheted mással is, például reszelt chedar sajttal és parmezánnal is nagyon finom. |
4
Kész
|
A tésztát helyezd liszttel megszórt nyújtódeszkára, a tetejét is szórd meg egy kevés liszttel és kör alakúra nyújtsd ki, majd helyezd egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre. Töltsd meg a tésztát. Először kend meg a sajtos masszáddal. Próbáld meg egyenletesen eloszlatni rajta, úgy hogy a tészta szélére ne kerüljön. Aztán sorkazotasd fel rajta a megpárolt karfiolokat. Szórd meg zöld fűszerekkel: bazsalikommal, oregánóval vagy borsikafűvel. A tészta oldalát hajtogasd fel. Kend meg tojással. Végül előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára. Kb. 30 perc. |