0 0
Tonhalfasírt mentás zöldborsópürével

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
Tonhalfasírt
4 db tonhalkonzerv
100 g kenyér (héj nélkül)
2 db tojás
1 gerezd fokhagyma
egy kisebb csokor bazsalikom
bors
Zöldborsópüré
180 g zöldborsó
3 közepes méretű burgonya
12 db menta levél
vaj
tej
bors

Tonhalfasírt mentás zöldborsópürével

  • 30
  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Tonhalfasírt

  • Zöldborsópüré

Elkészítés

Megosztás

Tonhalfasírt mentás zöldborsópürével

Az a legjobb ebben a fasírtban – amellett, hogy nagyon finom -, hogy a sütőben mindössze fél óra alatt szép aranybarnára sül. Mellé egy finom mentás zöldborsópürével egy elképesztően finom ebédet eredményez az egész családnak. Ráadásul a legkisebbnek is tudsz készíteni egy tartalmas zöldborsó-burgonya-tonhalas pürét.

Készíts mellé még egy uborka vagy paradicsom salátát. Biztos, hogy egy visszaterő menü lesz.

Megjegyzés a recepthez: rio mare 80 g-os tonhalkonzervet szoktam használni.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A sütőt melegítsd elő 190 fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral és vajazd ki.

2
Kész

A tonhalkonzervekről csepegtesd le az olívaolajat. Egy villa segítségével törd össze. Ha a baba püréjébe szeretnél halat is rakni, akkor azt most rakd félre. A fokhagymát törd össze. A kenyeret tedd bele egy aprítógépbe és zúzd össze. A tojásokat verd fel. A bazsalikom leveleket aprítsd fel. Majd az összes hozzávalót rakd egy nagy tálba és alaposan keverd össze.

(A gyereknek szánt adagból el is hagyhatod a sót és a borsot. Még mielőtt megszórnád velük a kapott masszádat, vegyél ki belőle annyit, amennyit meglátásod szerint a gyerek meg fog enni. Azokból külön gyúrj golyókat és jegyezd meg, hogy a sütőlemez melyik oldalára tetted.)

3
Kész

A kapott masszából a kezed segítségével gyúrj diónyi nagyságú golyókat és helyezd őket a kivajazott sütőlemezre. Spricceld meg őket egy kis olívaolajjal és már mehetnek is a sütőbe aranybarnára sülni. Kb. fél órára van szükségük. Fél időben forgasd át őket.

Közben készítsd el a zöldborsópürét.

4
Kész

A zöldborsót és a burgonyát párold puhára. Ha a baba püréjébe szeretnél halat is tenni, akkor a félre tett halat is dobd be a zöldségek közé. Esetleg egy menta levelet is melléjük rakhatsz. A megpuhult zöldségekből vedd ki a babának szánt adagot és készíts belőle pürét: egy kézi botmixer segítségével pürésítsd olyan állagúra, amitől a babának megfelelő lesz.

5
Kész

A maradék zöldborsóból és burgonyából pedig készítsd el a ti püréteket. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal, add hozzá a tejet és a vajat. Ugyanúgy készítsd, mintha burgonyapürét készítenél a családnak. Szándékosan nem írtam mennyiségeket, mert ahány ház, annyiféle burgonyapüré.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

KARFIOLOS galette
előző
Karfiolos galette
Pestos csirke
következő
Pesztós csirke
KARFIOLOS galette
előző
Karfiolos galette
Pestos csirke
következő
Pesztós csirke