Hozzávalók
-
Tonhalfasírt
-
4 db tonhalkonzerv
-
100 g kenyér (héj nélkül)
-
2 db tojás
-
1 gerezd fokhagyma
-
egy kisebb csokor bazsalikom
-
só
-
bors
-
Zöldborsópüré
-
180 g zöldborsó
-
3 közepes méretű burgonya
-
12 db menta levél
-
vaj
-
tej
-
só
-
bors
Elkészítés
Tonhalfasírt mentás zöldborsópürével
Az a legjobb ebben a fasírtban – amellett, hogy nagyon finom -, hogy a sütőben mindössze fél óra alatt szép aranybarnára sül. Mellé egy finom mentás zöldborsópürével egy elképesztően finom ebédet eredményez az egész családnak. Ráadásul a legkisebbnek is tudsz készíteni egy tartalmas zöldborsó-burgonya-tonhalas pürét.
Készíts mellé még egy uborka vagy paradicsom salátát. Biztos, hogy egy visszaterő menü lesz.
Megjegyzés a recepthez: rio mare 80 g-os tonhalkonzervet szoktam használni.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A sütőt melegítsd elő 190 fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral és vajazd ki. |
2
Kész
|
A tonhalkonzervekről csepegtesd le az olívaolajat. Egy villa segítségével törd össze. Ha a baba püréjébe szeretnél halat is rakni, akkor azt most rakd félre. A fokhagymát törd össze. A kenyeret tedd bele egy aprítógépbe és zúzd össze. A tojásokat verd fel. A bazsalikom leveleket aprítsd fel. Majd az összes hozzávalót rakd egy nagy tálba és alaposan keverd össze. (A gyereknek szánt adagból el is hagyhatod a sót és a borsot. Még mielőtt megszórnád velük a kapott masszádat, vegyél ki belőle annyit, amennyit meglátásod szerint a gyerek meg fog enni. Azokból külön gyúrj golyókat és jegyezd meg, hogy a sütőlemez melyik oldalára tetted.) |
3
Kész
|
A kapott masszából a kezed segítségével gyúrj diónyi nagyságú golyókat és helyezd őket a kivajazott sütőlemezre. Spricceld meg őket egy kis olívaolajjal és már mehetnek is a sütőbe aranybarnára sülni. Kb. fél órára van szükségük. Fél időben forgasd át őket. Közben készítsd el a zöldborsópürét. |
4
Kész
|
A zöldborsót és a burgonyát párold puhára. Ha a baba püréjébe szeretnél halat is tenni, akkor a félre tett halat is dobd be a zöldségek közé. Esetleg egy menta levelet is melléjük rakhatsz. A megpuhult zöldségekből vedd ki a babának szánt adagot és készíts belőle pürét: egy kézi botmixer segítségével pürésítsd olyan állagúra, amitől a babának megfelelő lesz. |
5
Kész
|
A maradék zöldborsóból és burgonyából pedig készítsd el a ti püréteket. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal, add hozzá a tejet és a vajat. Ugyanúgy készítsd, mintha burgonyapürét készítenél a családnak. Szándékosan nem írtam mennyiségeket, mert ahány ház, annyiféle burgonyapüré. |