0 0
Tonhalfasírt mentás zöldborsópürével

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
Tonhalfasírt
4 db tonhalkonzerv
100 g kenyér (héj nélkül)
2 db tojás
1 gerezd fokhagyma
egy kisebb csokor bazsalikom
bors
Zöldborsópüré
180 g zöldborsó
3 közepes méretű burgonya
12 db menta levél
vaj
tej
bors

Tonhalfasírt mentás zöldborsópürével

  • 30
  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Tonhalfasírt

  • Zöldborsópüré

Elkészítés

Megosztás

Tonhalfasírt mentás zöldborsópürével

Az a legjobb ebben a fasírtban – amellett, hogy nagyon finom -, hogy a sütőben mindössze fél óra alatt szép aranybarnára sül. Mellé egy finom mentás zöldborsópürével egy elképesztően finom ebédet eredményez az egész családnak. Ráadásul a legkisebbnek is tudsz készíteni egy tartalmas zöldborsó-burgonya-tonhalas pürét.

Készíts mellé még egy uborka vagy paradicsom salátát. Biztos, hogy egy visszaterő menü lesz.

Megjegyzés a recepthez: rio mare 80 g-os tonhalkonzervet szoktam használni.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A sütőt melegítsd elő 190 fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral és vajazd ki.

2
Kész

A tonhalkonzervekről csepegtesd le az olívaolajat. Egy villa segítségével törd össze. Ha a baba püréjébe szeretnél halat is rakni, akkor azt most rakd félre. A fokhagymát törd össze. A kenyeret tedd bele egy aprítógépbe és zúzd össze. A tojásokat verd fel. A bazsalikom leveleket aprítsd fel. Majd az összes hozzávalót rakd egy nagy tálba és alaposan keverd össze.

(A gyereknek szánt adagból el is hagyhatod a sót és a borsot. Még mielőtt megszórnád velük a kapott masszádat, vegyél ki belőle annyit, amennyit meglátásod szerint a gyerek meg fog enni. Azokból külön gyúrj golyókat és jegyezd meg, hogy a sütőlemez melyik oldalára tetted.)

3
Kész

A kapott masszából a kezed segítségével gyúrj diónyi nagyságú golyókat és helyezd őket a kivajazott sütőlemezre. Spricceld meg őket egy kis olívaolajjal és már mehetnek is a sütőbe aranybarnára sülni. Kb. fél órára van szükségük. Fél időben forgasd át őket.

Közben készítsd el a zöldborsópürét.

4
Kész

A zöldborsót és a burgonyát párold puhára. Ha a baba püréjébe szeretnél halat is tenni, akkor a félre tett halat is dobd be a zöldségek közé. Esetleg egy menta levelet is melléjük rakhatsz. A megpuhult zöldségekből vedd ki a babának szánt adagot és készíts belőle pürét: egy kézi botmixer segítségével pürésítsd olyan állagúra, amitől a babának megfelelő lesz.

5
Kész

A maradék zöldborsóból és burgonyából pedig készítsd el a ti püréteket. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal, add hozzá a tejet és a vajat. Ugyanúgy készítsd, mintha burgonyapürét készítenél a családnak. Szándékosan nem írtam mennyiségeket, mert ahány ház, annyiféle burgonyapüré.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

KARFIOLOS galette
előző
Karfiolos galette
Pestos csirke
következő
Pesztós csirke
KARFIOLOS galette
előző
Karfiolos galette
Pestos csirke
következő
Pesztós csirke
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here