Hozzávalók
-
200 g bulgur
-
600 ml alaplé
-
2 db alma
-
1 db vöröshagyma
-
50 g reszelt parmezán
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
1 teáskanál vaj
-
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Almás bulgurrizottó
Ez egy tipikus #villámgyorsan finomat étel. A hétvégén leszüretelt alma nem is kerülhetett jobb helyre.
Természetesen rizzsel is nagyon finom. Úgy is próbáljátok ki.
Megjegyzés a recepthez: alaplé hiányában használj forró vizet és ízlés szerint zöldfűszereket.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Az almákat szeleteld fel, hámozd meg és egy nagy lyukú reszelő segítségével reszeld le. |
2
Kész
|
A vöröshagymát szeleteld fel majd az olívaolajon párold üvegesre. Aztán add hozzá a bulgurt is. Ha egy kicsit áthevült, öntsd rá az első adag forró alaplevet vagy vizet. Lassú tűzön kezdd el főzni. Amikor a bulgur magába szívta az alaplevet vagy vizet, fokozatosan, folyamatosan kevergetve, adagold hozzá a maradék alaplevet vagy vizet és közben folyamatosan kevergesd. Ugyanúgy kell elkészítened, mint egy klasszikus rizottót. |
3
Kész
|
Kb. az utolsó két adag alaplé előtt add hozzá a lereszelt almát. Majd addig főzd, amíg a bulgur magába nem szívta az összes folyadékot és meg nem puhult. |
4
Kész
|
Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal (Ha forró vizet használsz, ez esetben használj zöldfűszereket is, pl kakukkfűvet vagy bazsalikomot.) |
5
Kész
|
Végül add hozzá a vajat és a parmezánt. |
6
Kész
|
Tálaláskor szeletelj rá almadarabokat és szórd meg parmezán forgáccsal. |