0 0
Almás bulgurrizottó

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
200 g bulgur
600 ml alaplé
2 db alma
1 db vöröshagyma
50 g reszelt parmezán
ízlés szerint
ízlés szerint bors
1 teáskanál vaj
2 evőkanál olívaolaj

Almás bulgurrizottó

Hozzátáplálási kategória:
  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Almás bulgurrizottó

Ez egy tipikus #villámgyorsan finomat étel. A hétvégén leszüretelt alma nem is kerülhetett jobb helyre.
Természetesen rizzsel is nagyon finom. Úgy is próbáljátok ki.

Megjegyzés a recepthez: alaplé hiányában használj forró vizet és ízlés szerint zöldfűszereket.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

(Visited 487 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Az almákat szeleteld fel, hámozd meg és egy nagy lyukú reszelő segítségével reszeld le.

2
Kész

A vöröshagymát szeleteld fel majd az olívaolajon párold üvegesre. Aztán add hozzá a bulgurt is. Ha egy kicsit áthevült, öntsd rá az első adag forró alaplevet vagy vizet. Lassú tűzön kezdd el főzni. Amikor a bulgur magába szívta az alaplevet vagy vizet, fokozatosan, folyamatosan kevergetve, adagold hozzá a maradék alaplevet vagy vizet és közben folyamatosan kevergesd. Ugyanúgy kell elkészítened, mint egy klasszikus rizottót.

3
Kész

Kb. az utolsó két adag alaplé előtt add hozzá a lereszelt almát. Majd addig főzd, amíg a bulgur magába nem szívta az összes folyadékot és meg nem puhult.
(Itt lehetőséged van arra, hogy a legkisebbenek félre rakj belőle, amit tovább ízesíthetsz parmezán sajttal is.)

4
Kész

Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal (Ha forró vizet használsz, ez esetben használj zöldfűszereket is, pl kakukkfűvet vagy bazsalikomot.)

5
Kész

Végül add hozzá a vajat és a parmezánt.

6
Kész

Tálaláskor szeletelj rá almadarabokat és szórd meg parmezán forgáccsal.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Padlizsánkrémes tagliatelle
következő
Egy nagy serpenyős finomság
előző
Padlizsánkrémes tagliatelle
következő
Egy nagy serpenyős finomság