Hozzávalók
-
2 db cukkini
-
2db tojás
-
1 db lilahagyma
-
50 g reszelt parmezán
-
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
-
5 evőkanál apró szemű zabpehely
-
1 marék bazsalikom levél
-
só
-
bors
-
olívaolaj
Elkészítés
Parmezános cukkinifasírt
Sütőben sütve
Az az egyik zöldségfasírt, amit a leggyakrabban sütök. Ebéd és egy könnyű vacsoraként is megállja a helyét. Mi legutóbb vacsorára fogyasztottuk: tejfölbe tunkoltuk. Marcell uborkával és bulgurral ette, a férjem és én pedig egy ecetes-uborkás madársalátát ettünk mellé. Fenséges volt.
Kóstoljátok meg ti is!
Hasonló recepteket itt és itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A cukkinit nagy lyukú reszelőn reszeld le, hagyd állni 10 percet, majd nyomkod ki a levét. |
2
Kész
|
Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral és vékonyan kend meg olívaolajjal. |
3
Kész
|
A felszeletelt lilahagymát, a lisztet, a parmezánt és a zabpelyhet keverd össze egy nagy tálban. Add hozzá a cukkinit, a felaprítpott bazsalikom leveleket és a felvert tojásokat is. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal (de még mieleőtt megtennéd, ha kell, a gyereknek szánt adagot ki is veheted belőle és akkor az övé só és bors mentes lesz). Alaposan keverd össze a masszádat. |
4
Kész
|
Formálj diónyi nagyságú golyókat. Sorakotasd fel őket a sütőlemezen, majd a végén a kezed segítségével lapítsd ki őket. Spriccelj rá még egy kis olívaolajt. Vagy egy kenőecset segítségével kend meg vékonyan őket. |
5
Kész
|
Tedd a sütőbe sülni. Kb. 35 perc alatt szép aranybarnára sülnek. Félidőben forgasd át őket. |
6
Kész
|
Megjegyzés a recepthez: használhastz kevesebb lisztet is és akár több zabpelyhet, a lényeg, hogy egy jól formázható masszát kapj. Parmezán helyett ajánlom figyelmedbe még a feta sajtot. Ez esetben egy picit növeld a sajt adagját. |