0 0
Parmezános cukkinifasírt

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
2 db cukkini
2db tojás
1 db lilahagyma
50 g reszelt parmezán
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
5 evőkanál apró szemű zabpehely
1 marék bazsalikom levél
bors
olívaolaj

Parmezános cukkinifasírt

sütőben sütve

  • 35
  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Parmezános cukkinifasírt
Sütőben sütve

Az az egyik zöldségfasírt, amit a leggyakrabban sütök. Ebéd és egy könnyű vacsoraként is megállja a helyét. Mi legutóbb vacsorára fogyasztottuk: tejfölbe tunkoltuk. Marcell uborkával és bulgurral ette, a férjem és én pedig egy ecetes-uborkás madársalátát ettünk mellé. Fenséges volt.
Kóstoljátok meg ti is!

Hasonló recepteket itt és itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A cukkinit nagy lyukú reszelőn reszeld le, hagyd állni 10 percet, majd nyomkod ki a levét.

2
Kész

Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral és vékonyan kend meg olívaolajjal.

3
Kész

A felszeletelt lilahagymát, a lisztet, a parmezánt és a zabpelyhet keverd össze egy nagy tálban. Add hozzá a cukkinit, a felaprítpott bazsalikom leveleket és a felvert tojásokat is. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal (de még mieleőtt megtennéd, ha kell, a gyereknek szánt adagot ki is veheted belőle és akkor az övé só és bors mentes lesz). Alaposan keverd össze a masszádat.

4
Kész

Formálj diónyi nagyságú golyókat. Sorakotasd fel őket a sütőlemezen, majd a végén a kezed segítségével lapítsd ki őket. Spriccelj rá még egy kis olívaolajt. Vagy egy kenőecset segítségével kend meg vékonyan őket.

5
Kész

Tedd a sütőbe sülni. Kb. 35 perc alatt szép aranybarnára sülnek. Félidőben forgasd át őket.
Vagy kiolajozott serpenyőben, lassű tűzön süsd mind a két oldalukat aranybarnára.

6
Kész

Megjegyzés a recepthez: használhastz kevesebb lisztet is és akár több zabpelyhet, a lényeg, hogy egy jól formázható masszát kapj.
Émn rendszerint teljes kiőrlésű búzaliszttel szoktam készíteni, de igazából bármilyen lisztből elkészítheted.

Parmezán helyett ajánlom figyelmedbe még a feta sajtot. Ez esetben egy picit növeld a sajt adagját.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Rakott krumpli
következő
Zabos-morzsás joghurt tál
előző
Rakott krumpli
következő
Zabos-morzsás joghurt tál