0 0
Rakott krumpli

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
2 nagyobb burgonya
2 kisebb édesburgonya
1 nagyobb kápia paprika
1 db vöröshagyma
2 db tojás
1 kis dobozos tejföl
a tetejére bármilyen sajt
olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
ízlés szerint petrezselyem

Rakott krumpli

KICSIT MÁSKÉPP

  • 35
  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Rakott krumpli
Kicsit másképp

A hagyományos rakott krumplit egy kicsit átalakítottam: kolbász helyett kápia paprika kerül bele és édesburgonyával egészül ki. Kóstoljátok meg ti is.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A burgonyákat tisztítsd meg, karikázd fel és párold vagy főzd puhára. A tojásokat főzd meg, s miután elkészültek, pucold meg és szeleteld fel.

2
Kész

Közben a vöröshagymát apírsd fel, majd kevés olívaolajon kezd el megpárolni. Add hozzá a felszeletelt kápia parikát. Ízlés szerint szórd meg petrezselyem zölddel, sóval és borssal. Hagyd őket pirulni pár percig.

3
Kész

A sütőt melegítsd elő 180 °C fokra. Vegyél elő egy hőálló edényt. Kezd el rétegezni a hozzávalókat: az edény aljára kerüljön a megfőtt burgonya (vegyesen), majd terítsd szét rajta a hagymás kápia paprika felét, jöhet egy tojás felszeletelve, majd ismét egy sor burgonya, amit a hagymás kápia paprika réteg követ, tojás, végül még egy burgonya réteg.
Kend meg a tetejét tejföllel (amit natúr joghurtra is cserélhetsz) és szórd meg reszelt sajttal.

4
Kész

Tedd a sütőbe 20 percre sülni, vagy amíg a sajt réteg szépen meg nem olvad a tetején.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Almás-Diós Sárgarépatorta
következő
Parmezános cukkinifasírt
előző
Almás-Diós Sárgarépatorta
következő
Parmezános cukkinifasírt