Hozzávalók
-
2 nagyobb burgonya
-
2 kisebb édesburgonya
-
1 nagyobb kápia paprika
-
1 db vöröshagyma
-
2 db tojás
-
1 kis dobozos tejföl
-
a tetejére bármilyen sajt
-
olívaolaj
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
ízlés szerint petrezselyem
Elkészítés
Rakott krumpli
Kicsit másképp
A hagyományos rakott krumplit egy kicsit átalakítottam: kolbász helyett kápia paprika kerül bele és édesburgonyával egészül ki. Kóstoljátok meg ti is.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A burgonyákat tisztítsd meg, karikázd fel és párold vagy főzd puhára. A tojásokat főzd meg, s miután elkészültek, pucold meg és szeleteld fel. |
2
Kész
|
Közben a vöröshagymát apírsd fel, majd kevés olívaolajon kezd el megpárolni. Add hozzá a felszeletelt kápia parikát. Ízlés szerint szórd meg petrezselyem zölddel, sóval és borssal. Hagyd őket pirulni pár percig. |
3
Kész
|
A sütőt melegítsd elő 180 °C fokra. Vegyél elő egy hőálló edényt. Kezd el rétegezni a hozzávalókat: az edény aljára kerüljön a megfőtt burgonya (vegyesen), majd terítsd szét rajta a hagymás kápia paprika felét, jöhet egy tojás felszeletelve, majd ismét egy sor burgonya, amit a hagymás kápia paprika réteg követ, tojás, végül még egy burgonya réteg. |
4
Kész
|
Tedd a sütőbe 20 percre sülni, vagy amíg a sajt réteg szépen meg nem olvad a tetején. |