0 0
Almás céklatócsni

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
2 nagyobb cékla
1.5 alma alma
1 db tojás
2 evőkanál apró szemű zabpehely
5 evőkanál liszt
ízlés szerint
bors ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint

Almás céklatócsni

  • 50
  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Almás céklatócsni

Neki és nekem #babamamaegyütteszik

Most egyszerre 4 foga is jön. Ilyenkor legtöbbször elutasítja a kanalat (a leveseket is úgy eszi meg, hogy pirítóst tunkolok bele, így az lesz a kanál) és az olyan ételeket részesíti előnyben, amiket a kezébe tud fogni aztán kedve szerint nyammogja el. A tócsnik, zöldséges lepények és húsgolyók fogzás idején mindig jó választásnak bizonyulnak. Ez a cékla tócsni ma gyorsan elfogyott mind a kettőnk tányérjáról. Magamnak készítettem mellé egy zöld salátát is, amit kapros-joghurtos öntettel locsoltam meg. Finom és tápláló ebéd volt mind a kettőnknek. (Na jó, azèrt még megettünk mellé egy nagy tányér minestrone levest is ).

Tipp kisbabás anyukáknak: ez egy jó lehetőség arra, hogy egyúttal a baba almás-cékla püréjét is elkészítsd!
Az én kisfiam nagyon szerette. Aztán, kombináltam még csirkehússal is neki pároltam hozzá, magamnak meg sütöttem egy szeletet a tócsnik mellé.

Nálunk még a cékla-alma-rizspehely és cékla-alma-burgonya-csirkehús változatok voltak a kedvencek.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A céklát alufóliába csomagolom és kb. 40 percre beteszem a sütőbe. Ez idő alatt előkészítem a többi hozzávalót.
A megsült céklából 100-150 g-ot tegyél félre a babának és készíts belőle pürét: reszeld le, aztán pürísítsd, majd hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz. Kombináld almával vagy más zöldségekkel, esetleg hússal.

2
Kész

A maradék megsült céklát nagy lyukú reszelőn lereszelem. Bele reszelem az almát is és együtt kinyomkodom a levüket.
Aztán bele keverem az enyhén felvert tojást, zabpelyhet, lisztet és fűszereket is. ( A gyereknek szánt tócsni adagokból elszoktam hagyni a sót és borsot. )

3
Kész

A masszából egészen lapos korongokat formázok és forró serpenyőben, kevés olívaolajon szépen lassan kisütöm őket.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

Túrós-Rápás zabpehelypuffancs
előző
Túrós-répás zabpehely puffancs
édesburgonyagofri
következő
Édesburgonya gofri
Túrós-Rápás zabpehelypuffancs
előző
Túrós-répás zabpehely puffancs
édesburgonyagofri
következő
Édesburgonya gofri