0 0
Banános Kuszkusz Morzsa

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

1/4 csésze kuszkusz
1/2 csésze tej
1 evőkanál natúr görög joghurt
2 db tojás
1 csapott evőkanál (el is hagyhatod) nádcukor
1 db érett banán
pár csipet fahéj
1 teáskanál vaj

Banános Kuszkusz Morzsa

  • Közepes

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Banános Kuszkusz Morzsa

Finom és tápláló finomság az egész családnak.
Nem lehet elrontani. És gyorsan elkészül. Amikor valami gyors finomságra vágyunk, sokszor eszembe jut ez a recept. Sőt, igazából azért is szeretem, mert bármilyen gyümölccsel elkésízthető.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

Vegyél elő egy légmenetsen lezárható edényt és önts bele egy kicsivel több mint 1/4 csészényi kuszkuszt. (Csésze: 2,5 dl).

2
Kész

A tejet melegítsd fel (nem kell, hogy forrjon). Szórd meg pár csipet fahájjal, keverd bele az 1 evőkanál nádcukrot (el is hagyhatod) , majd öntsd rá a kuszkuszra. Alaposan keverd össze. Zárd rá a tetejét és tedd félre. Várd meg, hogy a kuszkusz teljesen megduzzadjon. Kb. 15 percre van szüksége.

3
Kész

Közben a két tojást verd fel, keverd hozzá a joghurtot. Aztán szeleteld bele a banánt.

4
Kész

Vegyél elő egy serpenyőt, dobd bele a vajat és kezd el felmelegíteni.

5
Kész

A megduzzadt kuszkuszt keverd bele a banános tojásba. Öntsd bele a serpenyőbe. Kezd el sütni. Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd megszilárdulni, az azt jelenti, hogy perceken belül meg tudod fordítani, vagyis megbarnult. Majd egy lapát segítségével vágd falatnyi darabokra és fordítsd meg. A másik oldalát is süsd meg.

6
Kész

Tálaláskor megszórhatod porcukorral, nyakon öntheted házi lekvárral vagy natúr görörg joghurttal is.

Mi lekvárral szeretjük a legjobban.

7
Kész

Megjegyzés a recepthez: készítheted növényi tejből is. A nádcukor helyett használhatsz ízlés szerint mézet, juharszirupot vagy datolyaszirupot is. Ami jól esik.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Gofri
következő
Sajtos Rúd
előző
Gofri
következő
Sajtos Rúd