Hozzávalók
-
1/4 csésze kuszkusz
-
1/2 csésze tej
-
1 evőkanál natúr görög joghurt
-
2 db tojás
-
1 csapott evőkanál (el is hagyhatod) nádcukor
-
1 db érett banán
-
pár csipet fahéj
-
1 teáskanál vaj
Elkészítés
Banános Kuszkusz Morzsa
Finom és tápláló finomság az egész családnak.
Nem lehet elrontani. És gyorsan elkészül. Amikor valami gyors finomságra vágyunk, sokszor eszembe jut ez a recept. Sőt, igazából azért is szeretem, mert bármilyen gyümölccsel elkésízthető.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Vegyél elő egy légmenetsen lezárható edényt és önts bele egy kicsivel több mint 1/4 csészényi kuszkuszt. (Csésze: 2,5 dl). |
2
Kész
|
A tejet melegítsd fel (nem kell, hogy forrjon). Szórd meg pár csipet fahájjal, keverd bele az 1 evőkanál nádcukrot (el is hagyhatod) , majd öntsd rá a kuszkuszra. Alaposan keverd össze. Zárd rá a tetejét és tedd félre. Várd meg, hogy a kuszkusz teljesen megduzzadjon. Kb. 15 percre van szüksége. |
3
Kész
|
Közben a két tojást verd fel, keverd hozzá a joghurtot. Aztán szeleteld bele a banánt. |
4
Kész
|
Vegyél elő egy serpenyőt, dobd bele a vajat és kezd el felmelegíteni. |
5
Kész
|
A megduzzadt kuszkuszt keverd bele a banános tojásba. Öntsd bele a serpenyőbe. Kezd el sütni. Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd megszilárdulni, az azt jelenti, hogy perceken belül meg tudod fordítani, vagyis megbarnult. Majd egy lapát segítségével vágd falatnyi darabokra és fordítsd meg. A másik oldalát is süsd meg. |
6
Kész
|
Tálaláskor megszórhatod porcukorral, nyakon öntheted házi lekvárral vagy natúr görörg joghurttal is. Mi lekvárral szeretjük a legjobban. |
7
Kész
|
Megjegyzés a recepthez: készítheted növényi tejből is. A nádcukor helyett használhatsz ízlés szerint mézet, juharszirupot vagy datolyaszirupot is. Ami jól esik. |