Hozzávalók
-
600 g szeletelt csirkemellfilé
-
a panírozáshoz bármilyen liszt
-
2-3 db tojás
-
15 evőkanál puffasztott amaránt mag
-
6-8 evőkanál zsemlemorzsa
-
olívaolaj
Elkészítés
Amaránt bundában sült csirkefalatok
Marcell nagyon szereti a csirkefalatokat, ezért igyekszem neki minél változatosabban elkészíteni. A zabpelyhes bundában sült mellett most az amaránt bundás a kedvence.
Általában sült zöldségekkel szoktuk enni:
tepsiben sült burgonya és édesburgonya csíkok
tepsieben sült burgonya és répa csíkok
De magában egy finom mártogatóssal vagy szendvicsként elkészítve is nagyon finom.
Kóstoljátok meg ti is!
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A csirkemelleket szeleteld fel falatnyi darabokra. Készíts elő három nagyobb tálat. Az egyikbe szórd bele a lisztet. A másikba üsd bele a tojásokat, a harmadikba pedig öntsd bele az amaránt magot és a zsemlemorzsát. |
2
Kész
|
A csirkemell falatokat töröld szárazra, majd először forgasd bele a lisztbe. Én egyszerre szoktam bele forgatni őket. Aztán mehetnek a tojásba. Végül jöhet az amaránt magos bunda. |
3
Kész
|
Kétfélemódon sütheted ki őket: |