0 0
Fánk

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
500 g búzafinomliszt
7 g szárított élesztő
50 g puha vaj
2 db tojássárgája
1-2 teáskanál kezeletlen narancs reszelt héja
300 ml langyos tej
2 evőkanál nádcukor

Fánk

sütőben sütve

  • 4 főre
  • Közepes

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Fánk sütőben sütve

Nálunk már egy ideje áll a bál, ami farsangi előkészületeket illeti. Javában folynak az értekezések az ovis jelmez előkészítésével kapcsolatban, s hetek óta fánkot sütök. Végre egy normális fotót is sikerült lőnöm erről az igazán finom és pihe puha fánkról, ami sütőben készült.

A hagyományos olajban sült farsangi fánkba általában rumot is szokás tenni. Ami azt illeti ebbe nem került, helyette narancs reszelt héjával bolondítottam meg.
Nagymamámtól tanultam, hogy a jó kelt tészta a titka a szobahőmérsékletű alapanyagok. Vagyis, mielőtt neki állsz a tészta elkészítésének, legalább egy fél órával előtte készítsd elő az alapanyagokat.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

 

(Visited 2 982 times, 2 visits today)

Lépések

1
Kész

Mielőtt neki állsz a tészta elkészítésének, legalább egy fél órával előbb készítsd elő az alapanyagokat, hogy minden szobahőmérsékletű legyen.

2
Kész

A langyos tejbe szórd bele az élesztőt, és várj 10 percig, amíg kissé felfut.

3
Kész

Közben egy nagy tálba öntsd bele a lisztet. Add hozzá az élesztős tejet, a vajat, a tojássárgáját, a cukrot és a narancs reszelt héját is, majd kézzel vagy egy robot gép segytségével dagassz egy lágy, egyenletes tésztát. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától.

4
Kész

Formázz belőle egy cipót, tedd egy másik tálba. Fedd le egy konyharuhával és meleg helyen keleszd egy órán át. Ez idő alatt nagyjából a kétszeresére kell nőnie.

5
Kész

Közben egy sütőlemezt vagy kettőt bélelj ki sütőpapírral.
Kb. 16-18 db fánk fog készülni. Nekem nem szokott egy sütőlemezre ráférni.

6
Kész

Enyhén lisztezett felületen gyúrd át még egyszer, majd nyújtsd ki körülbelül 1 cm vastagra. Egy nagyobb peremű pohár vagy fánk szaggatóval szúrd ki a fánkokat.

7
Kész

Helyezd őket a sütőlemezre, úgy hogy 2-2,5 cm távolság legyen közöttük mert sütés közben szépen megfognak nőni.
Újabb kör pihentetés következik: fedd le konyharuhával és meleg helyen keleszd még 20-30 percet.

8
Kész

A sütőt melegítsd elő 180 °C fokra.
A pihentetés után tedd a sütőbe 15-20 percre, vagy amíg szép aranybarna nem lesz.

(Légkeveréses sütőben sütöttem. )

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Étcsokoládéba mártott banán és narancs
következő
Amaránt bundában sült csirkefalatok
előző
Étcsokoládéba mártott banán és narancs
következő
Amaránt bundában sült csirkefalatok