0 0
Spenótos-sütőtökös rizottó

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
1/2 csésze rizottó rizs
250 g sült sütőtök 150 g-ot használj fel a baba püréjéhez
3 marék bébispenót
1db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
30 g parmezán
15 g puha vaj
2 kávéskanál
1/2 kávéskanál bors
1/2 kávéskanál szárított kakukkfű
1 és 3/4 csésze forró víz
olívaolaj

Spenótos-sütőtökös rizottó

  • 30
  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Spenótos-sütőtökös rizottó egy igazán ütős kis rizottó. Ősszel kár lenne megfosztani magunkat a sütőtök finom ízétől. Én ilyenkor egyfolytában sütőtököt zabálok. Mázli, hogy a gyerek is szereti. Igyekszem minél többféleképpen elkészíteni. A napokban, spenóttal kombinálva egy isteni rizottó születet belőle. Sajnos a gyerek észrevette, hogy a szép narancsárga színű tök mellett valami zöld izé is van. Így nekem több spenót jutott. Hiába trükköztem. Van ez így. De a többi elfogyott a tányérjáról.

Amikor Marcellal elkezdtük a sütőtök kóstolását gyakran készítettem magamnak sütőtökös rizottót. Volt, hogy a spenót helyett rukkolával kombináltam, de olyan is volt, hogy csak tökmagot szórtam rá. Nekem volt egy finom gyors ebédem. Neki meg sütőtök püréje, amit örömmel falatozott!

A kedvenc sütőtökös püréi: sütötök-burgonya; sütőtök-alma, sütőtök-burgonya-alma, sütőtök-rizspehellyel. Majd amikor már a csirkehúst is megismerte, olykor olykor az is került bele.

#babamamaegyütteszik

#hozzátáplálás

 

Lépések

1
Kész

A spenótot szeleteld fel és kevés olívaolajon fonnyaszd meg. A sült sütőtököt kockázd fel. 100 g-ot tegyél félre a rizottóhoz, a maradékból pedig készíts pürét a babának.

A sült tököt pürísítsd és hígtsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz.
Kombináld almával, burgonyával vagy rizspehellyel.

2
Kész

A vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olívaolajon pirítsd meg. Mehet bele a rizs is. Ha egy kicsit áthevült, öntsd rá az első csésze forró vizet. Ha magába szívta, fokozatosan, adagold hozzá a maradék vizet és közben folyamatosan kevergesd.

3
Kész

Időközben szórd meg sóval és borssal. Az utolsó adag víz előtt keverd hozzá a parmezánt és a vajat is. Ha a rizs megpuhult és krémes állagú az egész, akkor kész is vagy. Utolsó lépésként pedig keverd hozzá a spenótot és a sütőtököt.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

brokkoli saláta
előző
Brokkoli saláta
sárgarépás-bosós rizottó
következő
Sárgarépás-borsós rizottó
brokkoli saláta
előző
Brokkoli saláta
sárgarépás-bosós rizottó
következő
Sárgarépás-borsós rizottó