0 0
Granola házilag

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

250 g gabonakeverék
50 g török mogyoró
50 g kesudió
50 g mandula
1 evőkanál chiamag
5 evőkanál méz
4 evőkanál olívaolaj

Granola házilag

  • 20
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Granola házilag. Nyami!

Mi nagyon szeretjük a granolát. Ami tulajdnképpen egy sült müzli. Isteni joghurttal, egy sűrűbb smoothie- val, tejben és magában is. Nagyon egyszerű elkészíteni és légmentesen zárható dobozban két hétig is eláll. Persze, ha marad belőle. Nálunk nem szokott.

Ez egy alap recept, amit kedved szerint módosíthatsz. Gyakorlatilag csak a képzeleted szab határt addnak, hogy mivel dobod még fel egy picit.

Adok pár tippet:

  • étcsokoládé
  • gyümölcs (pl. gránátalmával isteni!)
  • pufasztott quinoa
  • aszalványok
  • fahéj

EGY ÚJABB TIPP A RECEPTHEZ:
Gabonakeverék: Én az Aldiban kapható NATUR AKTIV Bio gabonakeveréket szoktam használni, mert ebben nagyon sok finomság van:  zabpehely, árpapehely, búzapehely, rozspehely, rizsbúzapehely, lenmag, pufasztott amaránt, szezámmag, tökmag, napraforgómag.
Ebből a csomagból 3 nagy adag granolát tudsz készíteni.

És ha van egy szuper müzliszelet formád, akkor akár granola szeleteket is tudsz készíteni!
Mutatok egy szuper sütőtökös granola receptet.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

 

 

(Visited 1 075 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy sütőlemezt báleljk ki sütőpapírral.

2
Kész

A mandulát, török mogyorót, kesudiót egy aprító segítségével zúzd össze és keverd a gabonakeverékhez. (Én teljesenössze szoktam zúzni, de egy nagyobb gyerek esetében elegendő csak dúrvára felaprítani őket.)
Locsold meg a mézzel és olívaolajjal. Szórd meg a chiamaggal, majd alaposan keverd össze.

3
Kész

Terítsd szét a sütőlemezen és már mehet is a sütőbe. 10 perc elteltével vedd ki és forgasd át.

4
Kész

Ha elkészült, hagyd kihűlni. Kész az alapod. Tálaláskor túrbózd fel egy kis gyümölccsel, étcsokoládéval vagy aszálványokkal. Esetleg szórd meg fahéjjal vagy pufasztott quinoaval.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

édesburgonyás bulgur golyók
előző
Édesburgonyás bulgur golyók
Kukoricapehelyben sült pulykamell csíkok céklás tönkölysalátával
következő
Kukoricapehelyben sült pulykamell csíkok
édesburgonyás bulgur golyók
előző
Édesburgonyás bulgur golyók
Kukoricapehelyben sült pulykamell csíkok céklás tönkölysalátával
következő
Kukoricapehelyben sült pulykamell csíkok