Hozzávalók
-
300 g édesburgonya
-
450 g brokkoli
-
450 g pulykamell
-
1 csésze bulgur
-
2 csésze víz
-
1 db vöröshagyma
-
2 evőkanál olívaolaj
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
1/2 narancs leve
Elkészítés
Édesburgonyás-brokkolis bulgur pulyka husival vagy nélküle, a lényeg, hogy kóstolhatnak meg mert nagyon finom.
#villámgyorsanfinomat
Nincs vele sok dolgod, egyszerű elkészíteni és ha még szeretnéd egy kis narancs levével is megbolondíthatod. Garantáltan sikere lesz.
Puha párolt falatok: édesburgonya és brokkoli
Pürék: édesburgonya-husi, brokkoli-husi, édesburgonya-brokkoli-husi és/ vagy bulgur.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Az édesburgonyát egy nagy lyukú reszelő segítségével reszeld le, majd tedd félre. |
2
Kész
|
A vöröshagymát az olívaolajon párold üvegesre. Add hozzá a lereszelt burgonyát és kevergesd pár percig. Ezután dobd rá a kis kockákra felvágott húst és kevergesd addig, amíg az ki nem fehéredik. |
3
Kész
|
Miután a hús kifehéredett, szórd bele a bulgurt, öntsd rá a vizet. Szórd meg szárított bazsalikommal, sóval és borssal (a só és a bors szórást abban az esetben hagyd el, ha a baba is eszik belőle, s majd csak akkor pótold, ha már a neki szánt adagot kivetted belőle. ) Itt van lehetőséged arra, hogy a narancs levét bele facsard (ha már a babának is be lett vezetve). Viszont ezt a lépést ki is hagyhatod. Alaposan keverd össze és fedő alatt alacsony hőfokon főzd 20 percig vagy amíg a bulgur magában nem szívta az összes folyadékot. Egyszer-kétszer érdemes átkavarni. |
4
Kész
|
Közben a brokkolit párold meg, s ha a bulgur is elkészült, már csak annyi a dolgod, hogy összekevered vele. |