0 0
Édesburgonyás-brokkolis bulgur

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

300 g édesburgonya
450 g brokkoli
450 g pulykamell
1 csésze bulgur
2 csésze víz
1 db vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
1/2 narancs leve

Édesburgonyás-brokkolis bulgur

Pulyka husival

Hozzátáplálási kategória:
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Édesburgonyás-brokkolis bulgur pulyka husival vagy nélküle, a lényeg, hogy kóstolhatnak meg mert nagyon finom.
#villámgyorsanfinomat

Nincs vele sok dolgod, egyszerű elkészíteni és ha még szeretnéd egy kis narancs levével is megbolondíthatod. Garantáltan sikere lesz.

Puha párolt falatok: édesburgonya és brokkoli
Pürék: édesburgonya-husi, brokkoli-husi, édesburgonya-brokkoli-husi és/ vagy bulgur.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
(Visited 1 406 times, 13 visits today)

Lépések

1
Kész

Az édesburgonyát egy nagy lyukú reszelő segítségével reszeld le, majd tedd félre.

2
Kész

A vöröshagymát az olívaolajon párold üvegesre. Add hozzá a lereszelt burgonyát és kevergesd pár percig. Ezután dobd rá a kis kockákra felvágott húst és kevergesd addig, amíg az ki nem fehéredik.

3
Kész

Miután a hús kifehéredett, szórd bele a bulgurt, öntsd rá a vizet. Szórd meg szárított bazsalikommal, sóval és borssal (a só és a bors szórást abban az esetben hagyd el, ha a baba is eszik belőle, s majd csak akkor pótold, ha már a neki szánt adagot kivetted belőle. )

Itt van lehetőséged arra, hogy a narancs levét bele facsard (ha már a babának is be lett vezetve). Viszont ezt a lépést ki is hagyhatod.

Alaposan keverd össze és fedő alatt alacsony hőfokon főzd 20 percig vagy amíg a bulgur magában nem szívta az összes folyadékot. Egyszer-kétszer érdemes átkavarni.

4
Kész

Közben a brokkolit párold meg, s ha a bulgur is elkészült, már csak annyi a dolgod, hogy összekevered vele.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Cukkinis kocka
következő
Kakaós-narancsos energiagolyó
előző
Cukkinis kocka
következő
Kakaós-narancsos energiagolyó