Hozzávalók
-
olívaolaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 fej brokkoli
-
2 db burgonya
-
1 kis csokor medvehagyma
-
1 liter víz
-
Ízlés szerint só, bors
-
Ízlés szerint zöldfűszerek
-
2 evőkanál mascarpone
Elkészítés
Medvehagymás-brokkolikrémleves házi krutonnal
A szokásos brokkolikrémlevest egy kis medvehagymával bolondítottam meg, amihez házi krutont készítettem, így a maradék pékárú is új életre kelt.
A kruton elkészítését itt találjátok.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A vöröshagymát kevés olívaolajon kezd el párolni. Majd dobd rá felkockázott burgonyát és a brokkoli fejeket. Add hozzá a felaprított medvehagymát Öntsd fel a vízzel és fűszerezd meg (a só és a bors használatot a végére is időzítheted, amennyiben egy kisebb gyereknek is szeretnél belőle adni. Vagyis, amikor a leves elkészült, először szedd ki a gyerkőcnek szánt adagot, majd utólag szórd meg sóval és borssal a levest.) |
2
Kész
|
Add hozzá a mascarponét (mascarpone helyett használhatszricottát is vagy ha az épp nincs otthon, akkor öntsd fel főzőtejszínnel). Egy kézi botmixer segítségével turmixold simára a levest. Főzd még pár percig, majd el is készültél vele. |