Hozzávalók
-
maradék burgonyapüré
-
tojás
-
70-80 g teljes kiőrlésű búzaliszt
-
sóízlés szerint
-
olívaolaja sütéshez
-
Burgonyapüré
-
500 g burgonya
-
0.5 dl tej
-
1-2 teáskanál puha vaj
-
sóízlés szerint
Elkészítés
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nálam a burgonyapüré készítés, olyan mint a tészta főzés: soha nem tudok belőle annyit készíteni, ami el is fogy. Mindig többet készítek belőle. Ilyenkor szoktam a maradékot felhasználni, amiből burgonyafasírt készül.
Ezt a hasznos praktikát, még nagymamámtól tanultam. Igaz, ő több lisztel készíti mint én, de szerintem így is nagyon finom.
A burgonyafasírt nagyon jól passzol főzelékekhez. Marcell magában is nagyon szereti.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A burgonyapürét összekeverem az enyhén felvert tojással. Majd fokozatosan hozzákeverem a lisztet is. Éppen annyit szoktam hozzá keverni, hogy a kapott masszám formázható legyen. Én nem szeretem ha nagyon sűrű. De természetesen te keverhetsz hozzá több lisztet is. |
2
Kész
|
Olajos kézzel diónyi nagyságú golyókat formázok, majd azokat lelapítom. Forró serpenyőben, kevés olívaolajon aranybarnára sütöm mind a két oldalukat. |