0 0
Janka kedvenc kásái

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
Barackos polenta
2 evőkanál polenta
110 ml víz
1/4 vagy 1/2 őszibarack
1/2 sárgabarack
1-2 csipet fahéj
Meggyes-barackos zabkása
2 evőkanál apró szemű zabpehely
10 szem meggy
1/2 őszibarack
90 ml víz
1 csipet fahéj

Janka kedvenc kásái

  • 1 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Barackos polenta

  • Meggyes-barackos zabkása

Elkészítés

Megosztás

Janka kedvenc kásái

Mint tudjátok, mi nagyon szeretjük a kásákat: zab, hajdina, köles. Természetesen Janka sem maradhat ki a kásázásokból. Bár eleinte egyáltalán nem tetszett neki, de mostanra ha tehetné még meg is fürdene bennük. Nemcsak enni, de mancsolni is nagyon szereti.

Most szeretnék nektek megmutatni két kedvencét is, amiket szezonális gyümölcsükből készítek neki: az egyik a barackos polenta, a másik pedig a meggyes-barackos zabkása.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

 

Lépések

1
Kész

Barackos polenta:

Ha szeretnéd, kezd azzal, hogy meghámozod a barackot.
Egy botmixer segítségével turmixold össze.
A polentát öntsd fel a vízzel és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon kezd el főzni. Szórd meg a fahéjjal, keverd hozzá a barack pürét. Addig főzd (kb. 10 perc), amíg a kukoricadara meg nem szívja magát, amíg krémes, kása állagú nem lesz.

(Kis -és nagy gyermek esetében - vagy ha már be lett vezetve - használhatsz tejet és növényi italt is. Édesítheted mézzel (csak egy éves kor felett!), datolya sziruppal, nádcukorral.)

2
Kész

Meggyes-barackos zabkása:

Ha szeretnéd, a barackot hámozd meg. A meggyel együtt turmixold össze.
A zabpelyhet öntsd fel a vízzel és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon kezd el főzni. Szórd meg fahéjjal, keverd hozzá a turmixolt gyümölcsöket. Addig főzd, amíg krémes, kása állagú nem lesz. Mi kifejezetten szeretjük, ha jó sűrű, de ha esetleg túl sűrűnek találod hígítsd fel egy kevés vízzel.

(Kis -és nagy gyermek esetében - vagy ha már be lett vezetve - használhatsz tejet és növényi italt is. Édesítheted mézzel (csak egy éves kor felett!), datolya sziruppal, nádcukorral.)

3
Kész

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Sárgarépás rizottó
következő
Lazac
előző
Sárgarépás rizottó
következő
Lazac