0 0
Lazac

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
Lazac
4-6 db lazacfilé
ízlés szerint só, bors
citromlé
olívaolaj
Polenta
100 g polenta
5 porció fagyasztott spenót
400 ml víz
3-4 evőkanál reszelt parmezán
1 teáskanál vaj
ízlés szerint só, bors

Lazac

Spenótos polentával

  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Lazac

  • Polenta

Elkészítés

Megosztás

Lazac spenótos polentával

#villámgyorsanfinomat
Gyors és finom. Akár ebéd előtt fél órával is ráérsz elkészteni.

Marcell dínó polentának nevezi és mindig mosolyt csal az arcára. Janka most először kóstolta meg és ízlett neki, pedig az állaga miatt egy kicsit féltem tőle, hogy nem fog neki ízleni, de szerencsére tévedtem.

Hasonló recepteket itt és itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

Én azzal szoktam kezdeni, hogy az egyik lazac szeletből levágok egy darabot Jankának.

Fogj egy tapadásmentes serpenyőt és kevés olívaolajon oldalanként pirítsd 4-5 percig.
Ez a Janka adagja.

A maradék halat ízlés szerint szórd meg sóval és borssal, majd kevés olívaolajon szintén 4-5 perc alatt süsd meg mind a két oldalát. Az utolsó percekben ízlés szerint locsold meg citromlével.

2
Kész

A fagyasztott spenótot a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint kezd el felengedni. Amikor felengedett, öntsd fel a vízzel, majd kezd el felforr állni. Amikor felforr, öntsd bele a kukoricadarát, és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzd 8-10 percig, vagy amíg sűrű kásás állagú nem lesz. (Itt ha szeretnél a babának ki is vehetsz egy adagot.)
Szórd bele a parmezánt (vagy itt), add hozzá a vajat (vagy itt), végül ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Keverd át még egyszer és már tálalhatod is.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Janka kedvenc kásái
következő
Datolyás-banános keksz
előző
Janka kedvenc kásái
következő
Datolyás-banános keksz
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here