Hozzávalók
-
Lazac
-
4-6 db lazacfilé
-
ízlés szerint só, bors
-
citromlé
-
olívaolaj
-
Polenta
-
100 g polenta
-
5 porció fagyasztott spenót
-
400 ml víz
-
3-4 evőkanál reszelt parmezán
-
1 teáskanál vaj
-
ízlés szerint só, bors
Elkészítés
Lazac spenótos polentával
#villámgyorsanfinomat
Gyors és finom. Akár ebéd előtt fél órával is ráérsz elkészteni.
Marcell dínó polentának nevezi és mindig mosolyt csal az arcára. Janka most először kóstolta meg és ízlett neki, pedig az állaga miatt egy kicsit féltem tőle, hogy nem fog neki ízleni, de szerencsére tévedtem.
Hasonló recepteket itt és itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Én azzal szoktam kezdeni, hogy az egyik lazac szeletből levágok egy darabot Jankának. Fogj egy tapadásmentes serpenyőt és kevés olívaolajon oldalanként pirítsd 4-5 percig. A maradék halat ízlés szerint szórd meg sóval és borssal, majd kevés olívaolajon szintén 4-5 perc alatt süsd meg mind a két oldalát. Az utolsó percekben ízlés szerint locsold meg citromlével. |
2
Kész
|
A fagyasztott spenótot a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint kezd el felengedni. Amikor felengedett, öntsd fel a vízzel, majd kezd el felforr állni. Amikor felforr, öntsd bele a kukoricadarát, és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzd 8-10 percig, vagy amíg sűrű kásás állagú nem lesz. (Itt ha szeretnél a babának ki is vehetsz egy adagot.) |