0 0
Feta sajtos lilakáposzta krémleves

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
600 g lilakáposzta (ebből 100 g-ot tegyél félre a baba püréjéhez)
1 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
2 db krumpli
1 liter víz
2 csipet őrölt szerecsendió
1 csipet szárított zsálya
2 teáskanál só mentes ételízesítő
ízlés szerint
0.5 kávéskanál bors
200 ml főzőtejszín
200 g feta sajt

Feta sajtos lilakáposzta krémleves

  • 30
  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Lilakáposztából krémlevest? Naná! Feta sajtos lilakáposzta krémleves, ahogy mi szeretjük.
Mit szeretek még az őszben annyira a sütőtök mellett? A lilakáposztát. Annyiféleképpen elkészíthető. Ráadásul tele van vitaminokkal és antioxidánsokban is gazdag. Marcell 10 hónapos múlt, amikor megkóstoltattam vele. A színe kifejezetten tetszett neki. És még most is. Ha már unjátok a megszokott ízeket, akkor ezt a levest próbáljátok ki.

Mi több, ha szeretnéd megkóstoltattni a picivel a lilakaposztát, itt az alkalom. A leves elkészítésével együtt az ő püréjét is meg tudod csinálni.

Kedvenc püré kombinációnk: lilakáposzta-burgonya-alma volt.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

 

Lépések

1
Kész

A káposztát szeleteld fel. 500 g -ot használj fel a leveshez, a maradékot pedig párold meg a babának és készíts belőle pürét: a megpárolt lilakáposztát pürísítsd és hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz.
Én általában krumplival és almával kombináltam neki. Alkalom adtán pedig egy kis husi is került bele.

2
Kész

A vöröshagymát szeleteld fel, a fokhagymát zúzd össze és 2 evőkanál olívaolajon párold üvegesre. Dobd rá a felszeletelt káposztát, kavargasd pár percig, amíg össze nem esik, aztán öntsd fel az 1 liter vízzel. Add hozzá a két krumplit, fűszerezd meg és fedő alatt főzd addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

3
Kész

Ezután öntsd bele a főzőtejszínt, végül morzsold bele a feta sajtot. Célszerű csak ezt követően megsóznod. Főzd még pár percig aztán vedd le a tűzről és egy kézi botmixer segítségével turmixold össze a hozzávalókat.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Cukkini főzelék
gombás carbonara
következő
Gombás carbonara
előző
Cukkini főzelék
gombás carbonara
következő
Gombás carbonara