Hozzávalók
-
600 g lilakáposzta(ebből 100 g-ot tegyél félre a baba püréjéhez)
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 db vöröshagyma
-
2 db krumpli
-
1 liter víz
-
2 csipet őrölt szerecsendió
-
1 csipet szárított zsálya
-
2 teáskanál só mentes ételízesítő
-
ízlés szerint só
-
0.5 kávéskanál bors
-
200 ml főzőtejszín
-
200 g feta sajt
Elkészítés
Lilakáposztából krémlevest? Naná! Feta sajtos lilakáposzta krémleves, ahogy mi szeretjük.
Mit szeretek még az őszben annyira a sütőtök mellett? A lilakáposztát. Annyiféleképpen elkészíthető. Ráadásul tele van vitaminokkal és antioxidánsokban is gazdag. Marcell 10 hónapos múlt, amikor megkóstoltattam vele. A színe kifejezetten tetszett neki. És még most is. Ha már unjátok a megszokott ízeket, akkor ezt a levest próbáljátok ki.
Mi több, ha szeretnéd megkóstoltattni a picivel a lilakaposztát, itt az alkalom. A leves elkészítésével együtt az ő püréjét is meg tudod csinálni.
Kedvenc püré kombinációnk: lilakáposzta-burgonya-alma volt.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A káposztát szeleteld fel. 500 g -ot használj fel a leveshez, a maradékot pedig párold meg a babának és készíts belőle pürét: a megpárolt lilakáposztát pürísítsd és hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz. |
2
Kész
|
A vöröshagymát szeleteld fel, a fokhagymát zúzd össze és 2 evőkanál olívaolajon párold üvegesre. Dobd rá a felszeletelt káposztát, kavargasd pár percig, amíg össze nem esik, aztán öntsd fel az 1 liter vízzel. Add hozzá a két krumplit, fűszerezd meg és fedő alatt főzd addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. |
3
Kész
|
Ezután öntsd bele a főzőtejszínt, végül morzsold bele a feta sajtot. Célszerű csak ezt követően megsóznod. Főzd még pár percig aztán vedd le a tűzről és egy kézi botmixer segítségével turmixold össze a hozzávalókat. |