Hozzávalók
-
500 g sült cékla
-
olívaolaj
-
1 kisebb fej vöröshagyma
-
1 csésze rizottó rizs
-
3 csésze alaplé vagy víz
-
1 evőkanál ricotta
-
1 teáskanál vaj
-
3-4 evőkanál reszelt parmezán
Elkészítés
Sült céklás rizottó
Desszertnek pedig narancsot ettünk.
A céklával nagy utat jártunk be. Első kóstolásra egyáltalán nem ízlett Jankának. A sült céklát lereszeltem és sült hús mellett kínáltam neki. Nem jött be. Második próbálkozás alkalmával fasírtokat készítettem neki. Azzal megdobált. Ezek után az esélytelenek nyugalmával kínáltam fel neki a rizottót, gondoltam úgy sem fogja megenni, de egy próbát megért. Kézzel lábbal ette. Szóval megérte.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A mércém egy 2,5 dl-es csésze volt. A céklát előző este megsütöttem. Sütőpapírba csomagoltam és 200 C fokon 35-40 percig sütöttem. (Ha a villa könnyen belecsúszik az már jó.) Meghámoztam és éjszakára a hűtőbe tettem. Másnap egy nagy lyukú reszelő segítségével lereszeltem. |
2
Kész
|
A vöröshagymát aprítsd fel, majd egy kevés olívaolajon párold üvegesre. Aztán öntsd rá a rizst. Ha egy kicsit áthevült, öntsd rá az első adag forró alaplevet vagy vizet. Mindenképp forró legyen. Amikor a rizs magába szívta az alaplevet/vizet, fokozatosan, folyamatosan kevergetve, adagold hozzá a maradék folyadékot és közben folyamatosan kevergesd. |
3
Kész
|
Ha minden igaz, eddigre már a rizs is megpuhult. Tálaláskor szórd meg parmezánnal. |