Hozzávalók
-
200 g apró szemű zabpehely
-
200 ml tej / növényi tej
-
1 db tojás
-
1 teáskanál fahéj
-
1 teáskanál sütőpor
-
1/2 csésze almapüré
-
a forma kikenéséhez vaj
-
Opcionális
-
1-2 evőkanál darált dió
Elkészítés
Almás sült zabkása
Semmi extra, mégis annyira finom. #almaszezon idején gyakran készítem a családnak. Nagyon finom és egyszerű elkészíteni.
Illetve remek lehetőség, a kicsit már puha almák felhasználására, amiből remek almaszószt készíthetsz házilag.
Marcell (hamarosan 5 éves lesz) mézes görögjoghurttal ette ( natúr joghurtba csepegtettem neki egy kis mézet és mandulát is ropogtatott mellé. Janka meg natúr görög joghurttal ette. Igaz, már neki is bevezettem a mézet de ő nem kedveli, ha bármit is bele keverek neki a joghurtba. Illetve neki kis kockákra vágtam fel.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü #mutimiteszikacsalád #inspirációacsaládimenükitalálásához
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A sütőformádat vajazd ki. A sütőt melegítsd elő 175 C fokra. |
2
Kész
|
A fent felsorolt hozzávalókat szórd egy nagy tálba ás alaposan keverd össze. |
3
Kész
|
Mehet a sütőbe sülni. |
4
Kész
|
Megjegyzés a recepthez: 1 éves kor felett tovább édesítheted mézzel is, nagyobb gyerekek esetében pedig használhatsz 2-3 evőkanál nádcukrot is. |