Hozzávalók
-
3 db tojás
-
100 g erdei gyümölcs keverék
-
100 g eper
-
70 g apró szemű zabpehely
-
1-2 evőkanál nádcukor
-
fahéjízlés szerint
-
12 g puha vaj
-
150 g natúr görög joghurt
Elkészítés
Gyümölcsös frittata
Egyik este kitaláltam, hogy milyen jó lenne valami frittata jellegű édességet enni. Aztán másnap neki is álltam a kísérletezésnek. Ez sült ki belőle. Ami nagyon finom lett. Marcell is simán bevágott egy kisebb szeletet.
Pompás kis desszert ebéd után. De az édesszájúaknak egy finom reggeli is lehet belőle. Fagyasztott gyümölcsökből is kíváló!
Nagyon egyszerű elkészteni és igazán finom tápláló alapanyagokból készül. Szóval egy próbát mindenképp megér! És persze, bármilyen gyümölcsöt használhatsz hozzá.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A vajat dobd egy hőálló serpenyőbe. Az epret szeleteld fel és a többi gyümölccsel együtt forgasd át a vajban. Szórd meg fahéjjal és a nádcukorral. |
2
Kész
|
Közben a tojást verd fel, keverd hozzá a natúr görög joghurtot, végül forgasd bele a zabpelyhet is. Amint a gyümülcs engedett egy kis levet, öntsd rá a gyümölcsre. Forgasd össze a hozzávalókat. |
3
Kész
|
Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd megszilárdulni, mehet be a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10-15 perc alatt megsül. Igazából ez egy alap recept. Bármilyen gyümölcsöt használhatsz hozzá. |