Hozzávalók
-
125 g tönköly liszt
-
50 g extra finom süteményliszt
-
125 g puha vaj
-
120 g mandula
-
50-80 g barna cukor
-
1 db tojás
-
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés
Fahéjas-Mandulás Tönkölykeksz
Előre szólok, hogy miután megsütöd a családnak, a következő sütés már dupla adagos lesz. Édes falatok az egész családnak.
Akkor süssünk süssünk valamit, azt is megmondom, hogy mit: Fahéjas-Mandulás Tönkölykekszet.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A sütőt melegítsd elő 190 fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral és vajazd ki. |
2
Kész
|
A mandulát aprítsd fel. A vajat olvazd meg. Az összes hozzávalót tedd egy keverőtálba, majd egy kézi robotgép segítségével keverd simára. |
3
Kész
|
A tésztából formálj diónyi nagyságú golyókat. Helyezd őket a sütőlemezre, majd a kezeddel lapítsd le őket. Mehetnek a sütőbe kb. 12-15 percre. |