Hozzávalók
-
2 db közepes méretű cukkini
-
1 kisebb sárgarépa
-
1 közepes méretű burgonya
-
1 db vöröshagyma
-
2 kávéskanál szárított kapor
-
2 csipet szárított kakukkfű
-
sóízlés szerint
-
borsízlés szerint
-
150 g natúr görög joghurt
-
800-1000 ml víz
-
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Kapros-Joghurtos Cukkinikrémleves
Az egyik kedvenc a sok közül.
A többi kedvencet pedig itt találod.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. A receptek megalkotásakor saját gyermekem étkezési szokásait vettem figyelembe, így sajnos nem lehetek tekintettel más gyermekek esetleges egyéni érzékenységére (ételallergia, ételintolerancia, orvosi javaslatok). Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat, ezért a honlapon szereplő recepteket illetően a fentiekből fakadóan minden felelősséget kizárok.
Köszönöm, hogy megérted!
Lépések
1
Kész
|
A vöröshagymát szeleteld fel és 2 evőkanál olívaolajon párold üvegesre. Majd dobd rá a felszeletelt répát és kevergesd pár percig. Add hozzá a felszeletelt cukkinit, végül a burgonyát is. Öntsd fel vízzel, fűszerezd meg* és fedő alatt főzd addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. |
2
Kész
|
Add hozzá a joghurtot, majd egy kézi botmixer segítségével turmixold simára a levest. Aztán még főzd pár percig és el is készültél vele. |
3
Kész
|
*a sót és a borsot hagyd a legvégére, s majd csak azután használd, ha már a babának szánt adagot kiszedted. Ha esetleg túl sűrűnek találod a levest, nyugodtan hígítsd fel még egy kis vízzel. Mi kifejezetten szeretjük, ha jó sűrű. |