Hozzávalók
-
2 konzerv lencse
-
3 db sárgarépa
-
1 liter víz
-
1 db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só
-
bors
-
2 csipet szerecsendió
-
2 kávéskanál szárított kakukkfű
-
1 kis dobozos tejföl
-
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Lencsekrémleves
Ettél már lencsekrémlevest? Ha nem, itt az ideje kipróbálnod. És ha már lencsét eszel, ne feledkezz meg a kolbászról sem. Készíts hozzá sült kolbászkarikákat.
Mondtam már, hogy mi nagyon levesesek vagyunk? Nálunk nincs ebéd leves nélkül. Imádjuk a krémleveseket. Amikor először készítettem lencséből krémlevest meg kellett állapítanom, hogy hamarabb is eszembe juthatott volna. Isteni! És ami a legjobb, hogy pofon egyszerű az elkészítése.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A vöröshagymát szeleteld fel, a fokhagymát zúzd össze és kevés olívaolajon párold üvegesre. A felkarikázott répát dobd rá. Folyamatos kavargatás mellett, néhány percig párold őket együtt. |
2
Kész
|
Borítsd rá a két konzerv lencsét. (Persze előtte öblítsd át.) |
3
Kész
|
Itt vagy a következő lépésnél szedd ki a babának szánt adagot. Add hozzá a joghurtot. Egy kézi botmixer segítségével turmixold simára a levest. Főzd még pár percig, majd ha már kiszedted a gyereknek szánt adagot, ízlés szerint szórd meg sóval, borssal és szerecsendióval. A gyereknek tejföl helyett natúr görög joghurtot is keverhetsz bele. |
4
Kész
|
Apának és magadnak készítsd mellé saját zsírjában megsült kolbász karikákat. |
5
Kész
|
Megjegyzés a recepthez: Tejföl heylett az egész családnak is készítheted natúr görög joghurtosan. |