Hozzávalók
-
Lazac:
-
2 db fagyasztott lazac filé
-
só
-
bors
-
Kuszkusz:
-
1 fej karfiol
-
1/2 csésze kuszkusz
-
1 csésze víz
-
1 kávéskanál olívaolaj
-
Sajtmártás:
-
65 g reszelt parmezán
-
200 ml főzőtejszín
-
egy kisebb csokor bazsalikom
-
2 kávéskanál citromlé
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
Saláta:
-
14-16 db salátalevél
-
ízlés szerint citromlé
-
1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Lazac
Karfiolos Kuszkusszal, Bazsalikomos Sajtmártással és Citromos Zöldsalátával
Ez egy gyors és igazán finom recept. Szerintem a halhoz nagyon jól illik a kuszkusz és a karfiol, a sajtmártás pedig csak méginkább feldobja.
Természetesen ez a fogás is szuper püré kombinációkat és BLW falatokat rejt magában.
Püré kombinációk: 1. lazac-kuszkusz; 2. lazac-kuszkusz-karfiol – bazsalikommal és/vagy sajttal
BLW: karfiol, puha hal falatok
Megjegyzés a recepthez:
Én általában olyan lazacot szoktam venni, amin nincs bőr és zsíradék hozzáadása nélkül is megsüthető.
Hasonló recepteket itt és itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A lazac filé szeleteket a csomagoláson ellátott utasítás szerint süsd meg. Miután megsült, a gyereknek szánt adagot tedd félre és alaposan nézd át, nehogy legyen benne szálka. |
2
Kész
|
A karfiolt szedd rózsáira, a nagyobb fejeket vágd 2, akár 3 felé is és párold puhára. A kuszkuszt öblítsd át, majd tedd egy kisebb lábasba. Adj hozzá egy kávéskanál olívaolajat, öntsd fel a csésze vízzel és lassú tűzön főzd készre. Akkor jó, ha a kuszkusz az összes folyadékot magába szívta. |
3
Kész
|
Készítsd el a sajtmártást: a főzőtejszínt öntsd egy lábasba, kezd el felmelegíteni. Közben szórd bele a parmezán sajtot, add hozzá a felaprított bazsalikomot (friss bazsalikom helyett használj szárított bazsalikom leveleket), sót és a citromlevet is. Végül folyamatos kavargatás mellett melegítsd fel. Nem kell, hogy forrjon. Sűrűsödjön be. |
4
Kész
|
A saláta leveleket aprítsd fel, majd locsold meg citromlével és olavíolajjal. |
5
Kész
|
Tálaláskor a halat öntsd nyakon a sajtszósszal. |