Hozzávalók
-
350 g karfiol
-
1 db vöröshagyma
-
olívaolaj
-
600 ml tej / növényi tej
-
1-2 evőkanál bármilyen liszt
-
2 evőkanál reszelt parmezán
-
150 g edami sajt
-
350 szarvacska tészta
Elkészítés
Karfiolos mac&cheese
Nagyon finom lett, a gyerekek percek alatt belapátolták. Öröm volt nézni. Marcellnak korábban is készítettem már. Jankának ez volt az első kóstolása, de egyértelműen sikert aratott.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü #mutimiteszikacsalád #inspirációacsaládimenükitalálásához
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A karfiolt főzd vagy párold puhára. Amint kész, szűrd le. |
2
Kész
|
A sajtot reszeld le. A vöröshagymát aprítsd fel és az olívaolajon párold üvegesre. |
3
Kész
|
Szórd meg a liszttel, aztán öntsd fel a tejjel, és állandó kevergetés mellett közepes lángon kezd el főzni. De ügyelj rá, hogy ne forrjon fel. Szórd bele a sajtot - a tetejére tegyél félre valamennyit - és várd meg, amíg a sajt elolvad benne és egy kicsit kezd besűrűsödni. |
4
Kész
|
Közben a sütőt melegítsd elő 180 C-ra. |
5
Kész
|
Add hozzá a karfiolt - amiből két-három fejet is félre tehetsz a tetejére - és egy kézi botmixer segítségével az egészet zúzd össze. |
6
Kész
|
Keverd bele a megfőtt tésztát. Az egészet öntsd egy hőálló edénybe. Szeleteld fel a félre tett karfiol rózsákat és tedd a tetjére. Szórd meg sajttal és told a sütőbe. |
7
Kész
|
Tálaláskor szórtunk rá mandulát, Jankának darálva került rá. |